266 catalans estan empresonats a l'estranger

Catalunya és la segona comunitat amb més ciutadans en presons estrangers

Els 2.429 espanyols detinguts a l'estranger estan repartits en 52 països estrangers. D'aquests, el 81% (1959) ho estan per delictes relacionats amb el consum o tràfic de drogues a petita escala. De 913, però, es desconeix de quina comunitat són i 115 són nascuts a l'estranger, segons dades del govern espanyol fins el 30 de juny.

La majoria són homes, tot i que les dones ja representen més d'un 15% del total. Pel que fa els països amb major nombre de detinguts per drogues són Perú, amb 255; Marroc, amb 204; Brasil, amb 179; Colòmbia, amb 154 i Portugal, amb 154. A Europa, hi ha el 30% dels arrestats i Portugal és el país amb més ciutadans de l'Estat empresonats, amb 154; seguit d'Itàlia, amb 150 i França, amb 113, a més d'Alemanya, Andorra, Àustria, Grècia, Noruega, Regne Unit, Romania i Suècia, entre d'altres.

El Ministeri de Sanitat, Política Social i Igualtat ha presentat aquest divendres una campanya per prevenir el consum i el tràfic de drogues en els viatges a l'estranger amb el lema "Si t'has cregut que passar droga és la solució als teus problemes, et pots creure tota a resta". El Ministeri vol acabar amb el tòpic que en alguns països, com Holanda, són més permissius en el consum i tràfic de drogues.

Per divulgar aquests missatges es distribuiran 1.000 cartells i 80.000 postals amb el lema de la campanya i es difondran en estacions de tren, aeroports internacionals, oficines que expedeixen passaports, del consell de la Joventut i altres membres associats, centres de vacunació, ajuntaments i oficines consulars espanyoles a l'estranger.