Sopa de Cabra farà la darrera actuació del retorn 'en família' a Girona i no descarta més concerts

La banda reitera que encara que els acusin de seguir una estratègia de màrqueting a priori només tenien previst un únic concert

Sopa de Cabra nega seguir una estratègia de màrqueting i els membres del grup diuen que cada decisió la prenen de forma consensuada i debatuda. "Per això triguem un mes a reaccionar", ha explicat Thió que ha assegurat, entre somriures, que l'última reunió que van fer va durar 10 hores. El grup no descarta fer més concerts abans del 30 de setembre. Gerard Quintana i Josep Thió han explicat que segur que comencen el retorn a Barcelona i acaben a Girona el 30 de setembre però que, pel mig, no descarten tirar endavant "altres projectes" tot i que no han volgut desvetllar de què es tracta.

La banda de rock català té clar que el 9 de setembre faran el primer concert al palau Sant Jordi de Barcelona, que n'hi haurà un altre el dia 10, el tercer el dia de la diada i el darrer el 30 de setembre a Girona, ciutat d'origen de Sopa de Cabra. Més enllà d'això, diu Gerard Quintana, no tenen res decidit, ni si continuaran tocant plegats i faran un nou disc ni tan sols si faran més concerts entre les dates de Barcelona i el concert de Girona. "Això és un altre tema i encara està per decidir", ha afirmat Josep Thió.

Thió, Gerard Quintana, Francesc 'Cuco' Lisicic i Josep Bosch han explicat que han decidit fer el darrer concert a Girona de la mà del festival Temporada Alta perquè és una manera de tancar el cicle i convertir el retorn en un esdeveniment "més orgànic" acabant a la ciutat que els va veure néixer i créixer. De fet, han recordat que tot i que sempre s'ha identificat el rock català amb el palau Sant Jordi i Barcelona, l'escenari real va ser plural i bàsicament "a comarques". Sopa de Cabra va estar els dos primers anys de trajectòria tocant només a Girona i les poblacions del voltant.

Per aquest motiu, diuen que tocar a Girona serà com fer-ho "en família" i més quan el concert serà al pavelló de Fontajau i es posaran 5.400 entrades a la venda el dia 12 de juliol, força públic menys del que hi haurà al Sant Jordi en els tres concerts. Sopa de Cabra ha recordat que per al tercer concert de Barcelona encara queden entrades. La banda va estar en actiu del 1986 al 2001. La seva intenció és variar una mica el repertori de concert a concert però l'eix vertebrador seran les cançons més emblemàtiques com l'Empordà, Camins, el Far del Sud o el Boig de la Ciutat.

El grup enregistrarà l'àudio dels tres concerts de Barcelona per fer-ne un CD i diuen que estan acabant d'ultimar detalls perquè TV3 gravi el concert i es pugui acabar editant un DVD. A més, ha explicat Quintana, la intenció és que el dia Onze de Setembre la televisió nacional de Catalunya emeti en prime time el concert de Sopa de Cabra.