És car un tractament d'ortodòncia invisalign?

Les fèrules transparents poden corregir desviacions lleus

Hauràs sentit a parlar molt de la ortodòncia invisible, coneguda com a Invisalign, o potser coneguis gent que hagi fet el tractament. Aquestes fèrules transparents ajuden a corregir diferents problemes relacionats amb les dents i la boca d'una forma molt còmoda. Potser estiguis considerant fer-te un tractament Invisalign, si és així tindràs molts dubtes sobre com funciona el tractament, quant dura o quin preu té. Parlem del tema en aquest article i trobaràs més informació a Abadent Dentistes.

Tractament Invisalign

Amb un tractament de Invisalign pots corregir algun tipus de problema o patologia com l'apinyament, la separació de dents, la mossegada oberta, doble mossegada, mossegada creuada, etc. És molt útil en la majoria dels casos. Depenent del teu problema el tractament serà de major o menor complexitat. Aquesta complexitat és la que determinarà el preu i la durada del tractament. Però parlem d’alguns indicadors perquè puguis fer-te una idea.

La dificultat del tractament determinarà la durada. Tingues en compte que les fèrules es canvien cada 15 dies, per tant, com més duri el tractament més fèrules necessitaràs. El que es tradueix en un cost més gran.

Estudi del pacient i elecció del tractament

Un cop decideixis aplicar-te un tractament de Invisalign el primer que farà el professional és dur a terme un estudi per comprovar si ets apte per a aquest tipus d'ortodòncia i si serà efectiu per al teu problema. Un cop fet l'estudi el professional et parlarà de la modalitat més adequada d'Invisalign per a la teva patologia.

Hi ha dos tipus de tractaments. El Invisalign Lite, amb 14 alineadors transparents i és útil per a correccions lleus, com apinyament, separació de les dents etc. I el Invisalign Full, l'opció més completa, que sol durar entre 18 i 24 mesos i que no compta amb límit de fèrules, és a dir, es va aplicant el tractament fins que el problema està resolt. El Full és apte per als casos de major complexitat.

Preparar-se per al tractament

Un cop l'especialista ha decidit quin tractament es durà a terme, s'ha de preparar el pacient abans d'aplicar les fèrules. En alguns casos és necessari extreus els queixals del seny per guanyar espai o dur a terme alguna altra pràctica dental. Aquest és un cost que es cobra a part.

Preu d'Invisalign

El preu del tractament inclou materials i retenidors, però no té en compte el cost de la vista, que depèn del professional al qual et dirigeixis. El preu del tractament també depèn de si es dur a terme amb o sense asseguradora mèdica. Amb Sanitas, per exemple, un tractament pot costar entre 4.470 i 5.670 euros, i amb Asisa, entre 4.349 i 5.126 euros. L'ideal és informar-se a la clínica quines asseguradores són acceptades i informar-se sobre la possibilitat de finançar el tractament, la majoria d'elles ho permeten.

El preu, però, com hem dit, dependrà del tipus de tractament que s'apliqui i de la durada. Per això abans de decidir-se a fer el tractament és millor parlar amb un professional sobre les necessitats del pacient.