Les gironines ja no hauran de passar pel quiròfan per tractar afeccions a l'úter

L’ICS Girona crea un gabinet d’histeroscòpies ambulatòries

Aquest mes d’agost s’ha posat en marxa el nou Gabinet d’Histeroscòpies Ambulatòries al Centre Güell de Girona, un dispositiu del Programa d'atenció a la salut sexual i reproductiva (ASSIR) del Gironès i el Pla de l’Estany.

A les noves consultes es realitzen aquestes proves, tant diagnòstiques com terapèutiques, a dones que presenten afeccions uterines. Aquest procediment, fins ara, s’havia de fer als quiròfans de l’Hospital Dr. Josep Trueta de Girona. Amb el nou Gabinet, i gràcies a l’adquisició de material més petit i menys invasiu, ara es realitza sense anestèsia i en un ambient més relaxat per a les pacients, que s’estalvien haver de passar pel quiròfan. La prova té una durada d’entre 15 i 30 minuts.

La histeroscòpia és un procediment que consisteix a introduir un tub amb una petita càmera a la cavitat de l’úter, per diagnosticar malformacions uterines que provoquen esterilitat, per detectar pòlips o sagnats anòmals en la menopausa, entre d’altres afeccions. En el mateix

En tractar-se d’un procediment que s’adapta al cicle menstrual de les pacients, el fet de tenir un espai específic per realitzar-lo també ofereix més flexibilitat per adequar la realització de la prova en funció del cicle de cada dona.