El material dels vuit vehicles del top manta comissats a Roses tenia un valor de 50.000 euros

L'operatiu de Mossos i Policia Local va tenir lloc dimecres

L'operatiu conjunt entre Policia Local de Roses i Mossos d’Esquadra ha permès el decomís de material destinat a la venda irregular al passeig marítim de Roses (Alt Empordà), valorat en un import de 50.000 euros. El dispositiu va tenir lloc el passat dimecres 21 d’agost i és fruit del seguiment policial realitzat durant els darrers dies, que ha permès obtenir les evidències suficients per  decomissar vuit cotxes que es feien servir com a magatzem.

A més de l’enretirada de productes amb un alt valor econòmic, aconseguida amb un dispositiu minuciosament preparat que no ha generat cap aldarull ni enfrontament amb els manters, l’actuació d’aquesta setmana ha permès l’obertura de diligències penals per falsificació per  part de Mossos d’Esquadra i de diligències administratives per venda irregular a l’espai públic per part de la Policia Local.  

L’Ajuntament de Roses continua apostant per l’estratègia de maximitzar els comisos de material amb l’objectiu de reduir rendibilitat econòmica, fugint de les operacions “espectacle” que posen en perill la integritat dels agents i dels manters, sense generar resultats efectius.

“Una vegada més”, -recorda el regidor de Seguretat Ciutadana de Roses, Joan plana, “la via policial no serà mai la solució definitiva a aquest fenomen. Els Ajuntaments necessitem eines per evitar la venda irregular, però també cal afrontar aquest fenomen com un problema social estructural a la nostra societat i que les administracions competents busquin solucions a través de la regulació d’estrangeria i la integració social de les persones que practiquen la venda irregular”.