Un jove de 21 anys mor en un accident de trànsit a Rupià

L'home conduïa un vehicle que s'ha estavellat per causes desconegudes contra una parada de bus

L'accident mortal ha tingut lloc quan faltaven deu minuts per les set del matí. El jove magribí i els dos acompanyants, tots ells veïns de Salt (Gironès), anaven a cavall d'una furgoneta 'Mercedes Sprinter'. A la part posterior de la furgoneta, hi portaven nombroses maletes plenes d'objectes de marroquineria (ulleres, gorres, barrets, bosses de mà) i el material necessari per muntar la parada.

La furgoneta es dirigia cap a Torroella de Montgrí (Baix Empordà) per anar-hi a fer mercat. A l'alçada de Rupià, però, el conductor ha perdut el control del vehicle, ha envaït el carril contrari i s'ha estavellat contra una parada d'autobús d'obra que hi ha en aquest punt de la GI-642.

Segons les primeres hipòtesis, el conductor hauria agafat malament el revolt que hi ha abans de l'entrada del poble. A més, la carretera també estava molla perquè aquesta matinada, com han explicat els veïns, ha plovinejat.

La brutalitat de l'impacte ha fet que la furgoneta destrossés completament i tirés a terra la parada d'autobús i anés a parar a un camp de conreu que hi ha a baix. Fins al lloc dels fets s'hi ha desplaçat Bombers, Mossos d'Esquadra, ambulàncies i efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). El jove de 21 anys ha mort gairebé a l'acte, i els efectius mèdics han traslladat els dos ferits a centres hospitalaris.

Reclamar solucions

El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Rupià, Moisès Ferran, ha reclamat solucions perquè aquest tram de carretera local s'està convertint en un punt negre. De fet, ara fa uns tres mesos, un altre vehicle va xocar contra la parada d'autobús. Aleshores, no la va ensorrar sinó que la va arrencar dels fonaments i la va desplaçar.

"No hi ha res a fer, no en sortim d'aquesta; jo porto uns deu o dotze anys a l'Ajuntament, i cada moment hi ha accidents", ha lamentat Ferran. El tinent d'alcalde assegura que cal arreglar el revolt de la GI-642 que hi ha abans de l'entrada del poble, perquè és perillós. "La caseta d'autobús fa uns 60 anys que hi és i mai com ara ens hem trobat amb problemes com aquests; la gent baixa de pressa per la carretera, i això no pot ser", ha ressaltat Ferran.

El tinent d'alcalde ha assegurat que, l'any passat, es va posar un radar mòbil a l'alçada del poble i només "en un sol dia es van posar 60 multes". Moisès Ferran ha reclamat una solució a Carreteres perquè arregli el revolt, no només per millorar la seguretat dels conductors sinó també la dels veïns del poble. "Hi ha molta gent que espera l'autobús per anar a Girona en aquest punt", ha conclòs el tinent d'alcalde de Rupià.