Rivera acusa el director del CEO d'haver militat 'en una banda terrorista independentista'

El president de C's ha carregat contra Jordi Argelaguet per incloure al Baròmetre una pregunta sobre la independència

La piulada que va fer Rivera dimecres a través del seu compte de Twitter en què explicava que Argelaguet "va militar en una banda terrorista independentista, MDT" ha generat una allau de reaccions a aquesta xarxa social, moltes d'elles dirigides al mateix diputat de Ciutadans. Aquest fet ha provocat que al llarg del dia de dijous Rivera s'hagi vist obligat a reiterar la mateixa idea i a enllaçar en múltiples ocasions una notícia de l'any 1.988 que reprodueix una declaració judicial segons la qual Terra Lliure emmagatzemava explosius a la seu del partit independentista.

"Exmembres de l'MDT dirigint les enquestes públiques de CiU a la Generalitat? I només arribar el primer que fan és cuinar referèndums...", etziba el líder de C's en una altre tuit. I és que piulada a piulada va posant més llenya al foc per també assenyalar que "si Mas posa a un exMDT-Terra Lliure a dirigir el CEO és com posar a Otegi a dirigir les enquestes de l'Euskalbarometro" o preguntant "Fraga va ser ministre franquista no? Doncs hi ha diputats/dirigents públics exMDT o exTerra Lliure".

Acusar de terrorisme és delicte, avisen els internautes

Alguns internautes han retret a Rivera les seves acusacions i han recordat que acusar un partit polític legal de terrorisme està castigat amb penes de presó. El Secretari de Cooperació i Immigració d'Esquerra, David Minoves, li ha dit que "se't gira feina fent caça de bruixes entre militants de l'MDT: n'hi ha més al govern dels millors o entre diputats del tripartit".

Però Rivera ha insistit que "el que és delicte és col·laborar amb Terra Lliure", tot i que més tard ha precisat que "l'MDT actualment, suposo que com ERC o altres grups, segur que no fa ni defensa el mateix que als 80" i també ha puntualitzat que no ha acusat Argelaguet de "terrorista", sinó que "va formar part de l'MDT, braç polític de Terra Lliure, banda terrorista assassina". També s'ha defensant asseverant que "Batasuna era ETA. No ho dic jo, ho diuen els tribunals nacionals i la UE".