Adéu als 110 km/h, tornen els 120

Els operaris canvien aquest dijous a la nit la senyalització de les carreteres perquè a partir de la mitjanit ja es pugui circular a 120 km/h

Circular a un màxim de 110 km/h deixarà de ser obligatori a partir d'aquest divendres a la mitjanit a les autopistes de tot l'estat espanyol. El Consell de Ministres va decidir no prorrogar la decisió perquè "no tenia sentit" mantenir-la, segons va dir el passat 24 de juny el vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, el qual va afirmar que "han canviat les circumstàncies". La raó és la baixada del preu del petroli, que segons el govern fa canviar les perspectives ja que s'han complert les previsions del pla d'estalvi energètic.

La mesura de rebaixar el límti de velocitat es va aplicar de manera transitòria per estalviar en la despesa petroliera quan les revolucions del món àrab incrementaven el seu preu als mercats i així frenar la despesa. Gràcies a aquesta mesura l'Estat s'ha estalviat 450 milions d'euros.

Més canvis

No serà l'únic canvi d'aquest 1 de juliol, ja que la tarifa de la llum, que ve determinada en un 50% per una part regulada des del govern espanyol, i l'altre 50% que està condicionada per una subhasta dels operadors comercials, augmentarà entre l'1,37% i l'1,5%. Paral·lelament a la fi de la limitació als 110 km/h,e l Consell de Ministres també va decidir no prorrogar la rebaixa del 5% dels bitllets de Renfe Rodalies i dels bitllets integrats de metro i autobús vigent des del passat 7 de març. Aquest divendres els preus dels bitllets tornaran doncs al seu preu originari.