El govern espanyol restablirà els 120 km/h a les autopistes l'1 de juliol

Rubalcaba reconeix que la decisió ha suscitat un "intens debat" a la reunió del Consell de Ministres

Circular a un màxim de 110 km/hora deixarà de ser obligatori a les autopistes de l'Estat a partir del pròxim 1 de juliol. El Consell de Ministres ha decidit no prorrogar la reducció perquè "no tenia sentit" mantenir-la, ha dit Rubalcaba, quan el petroli havia baixat i s'espera que segueixi reduint el seu preu. 

El vicepresident ha explicat que la mesura era "transitòria" per estalviar en la despesa petroliera quan les revolucions del món àrab incrementaven el seu preu als mercats i així frenar la despesa. Aquest objectiu, ha dit, s'ha complert perquè l'Estat s'ha estalviat 450 milions d'euros. "Han canviat les circumstàncies, lo raonable és tornar als 120", ha conclòs el vicepresident. 

Rubalcaba no ha deixat de reconèixer la decisió ha provocat un "intens debat" entre els ministres, entre els favorables a mantenir la reducció i els contraris. El vicepresident creu que el debat creat a la societat "ha estat positiu" perquè ara tothom "correrà una mica menys". El vicepresident ha volgut desvincular la decisió amb el descens de la sinistralitat i ha dit que la reducció es visible des de fa 8 anys.