MicroBank i Besalú signen un acord de col·laboració per incentivar l’activitat emprenedora

La inversió és d'un milió d'euros per finançar projectes promoguts per emprenedors i petits empresaris

Des que va començar la seva activitat, MicroBank ha concedit a tota Espanya 112.671 microcrèdits per un import de 711,6 milions d’euros. D’una banda, compta amb els microcrèdits per a negocis, d’una quantia màxima de 25.000 euros, destinats a autònoms, petits empresaris i emprenedors; i d’altra banda, disposa dels microcrèdits personals, que tenen com a objectiu atendre necessitats familiars que permetin superar
dificultats temporals i facilitin el desenvolupament personal i familiar. El 60% dels microcrèdits per a negocis que ha concedit l’entitat financera s’han destinat a la creació d’empreses, mentre que el 40% restant s’ha utilitzat per finançar les necessitats de creixement de microempreses ja constituïdes. L’import mitjà d’aquestes operacions és d’uns 12.000 euros. Per la seva part, els microcrèdits personals suposen a l’actualitat més de la meitat de les operacions concedides per l’entitat.

El criteri de concessió dels microcrèdits per part de MicroBank atén fonamentalment a la confiança en la persona que sol·licita el préstec i en la viabilitat dels projectes, podent accedir a ells persones mancades de garanties i avals.

Acords amb més de 400 entitats socials

En la concessió dels microcrèdits, a més de la xarxa de més de 5.400 oficines de ‘la Caixa’, hi col·laboren entitats que aporten coneixement de les persones a les quals se’ls han concedit prèstecs a més d’assesorar i realitzar el seguiment dels projectes. Fins al moment, MicroBank ha signat convenis amb 417 entitats socials de tota Espanya que vetllen per la viabilitat dels projectes finançats. Les entitats socials col·laboradores són organitzacions de tot tipus amb experiència en accions d’assistència econòmica o social dirigides a potenciar la creació de microempreses, fomentar l’autoocupació i incentivar l’activitat emprenedora.