El Festival de Peralada abaixa avui el teló i ja prepara l'edició del 2020 amb l'estrena d'Aida

El certamen ha venut un 92% d'entrades

El Festival Castell de Peralada (Alt Empordà) tanca avui la 33ena edició amb 26.700 espectadors i un 92% d'ocupació mentre ja treballa en la producció pròpia de l’any vinet, l’òpera Aida, de Verdi.

Aquest és un títol que encara no s’ha representat en els 33 anys d’història del Festival i que culminarà el cicle Verdi, encarregat al director d’escena Paco Azorín. Aquest cicle es va iniciar amb Otello, el 2015, i aquest estiu ha continuat amb La Traviata, arribant al seu zenit amb una nova Aida. Es tracta d’una producció de gran calat, en la que es i que tindrà una mirada futurista. Encapçalarà el repartiment la soprano Sondra Radvanovsky, qui interpretarà la princesa etíop, la mezzosoprano, Anita Rachvelishvili, que va debutar a Peralada amb Orfeo ed Eurídice de Gluck l’any 2011. En el rol de Amneris, el tenor, Piotr Beczala, en el seu debut absolut com a Radamés i el baríton Carlos Álvarez, Medalla d’Honor del Festival, es posarà a la pell d’Amonastro. Aquesta nova producció es podrà veure els dies 5 i 7 d’agost de 2020 i comptarà la participació de l’Orquestra del Gran Teatre del Liceu.

Balanç del certamen

El Festival Castell de Peralada tanca 25 nits d’espectacles que han estat protagonistes de l’edició 2019 que ha tingut un pressupost de 4,6 milions d’euros. Un any més, el Castell de Peralada ha estat l’escenari del Festival amb espais com l’Auditori, l’Església del Carme, el claustre i s’han repetit escenaris creats l’any passat com la Finca Malaveïna i l’Hotel Peralada Wine Spa & Golf. Aquest any, 8 de les propostes programades han estat de petit format amb un aforament molt reduït que no supera els 240 espectadors. A més, tres dels espectacles programats a l’Auditori Parc del Castell s’han fet reduint la capacitat de l’espai per concepte artístic. Festival de Peralada continua creixent i consolidant una programació on la lírica i la dansa, una edició més, han portat fins a Peralada primeres estrelles del panorama internacional.

En la cloenda d'aquesta nit s'inclou un programa doble. Sondra Radvanovsky actuarà a les vuit del vespre a l'església del Carme en un concert en homenatge a Montserrat Caballé. Finalment, a dos quarts d'onze de la nit es posarà el punt i final amb Maestro, una producció de Xavi Escolano i Marc Timón a l'Auditori Parc del Castell.

Avanç 2020

L’organització del festival també ha avançat, per la setmana de la lírica 2020, la presència del director musical William Christie al capdavant del seu llegendari conjunt Les Arts Florissants, estrenant un encàrrec fet per Peralada per a la nit de 8 d’agost, i un recital líric a càrrec del tenor americà, Bryan Jagde, a l’Església del Carme, el 6 d’agost. Les entrades d’aquests espectacles es posaran a la venda a partir del proper dijous 22 d’agost a través del web del festival.