El 96% dels municipis gironins disposen del pla d'actuació en cas d'incendis

La delegació del Govern organitza una trobada amb els nous representats locals per revisar què cal fer si es declara un foc

El delegat del Govern, Eudald Casadesús, ha explicat que la jornada s'ha convocat després que s'han configurat els nous ajuntaments i, d'aquesta manera, poder explicar a tothom com s'ha d'actuar en cas de foc. A més, Casadesús ha explicat que el Govern ha aprovat algunes modificacions -especialment adreçades a millorar la coordinació- fa un mes que també volen comentar durant la trobada.

L'Infocat és una eina de planificació de què disposa la Direcció General de Protecció Civil per coordinar l'actuació de cossos i logística en cas d'incendis. Casadesús ha explicat que dels 208 municipis que depenen de la Delegació de Girona, no tots estan obligats a disposar d'aquests plans. En concret, a Girona l'han de tenir 186 pobles i el 96% ja el té redactat. Segons ha detallat, els municipis que encara no el tenen -i l'han de tenir per obligació o recomanació- ja l'estan redactant. Per això, Casadesús ha destacat que Girona és la demarcació que té més plans. 

A la reunió hi ha assistit els responsables dels Bombers, Mossos d'Esquadra, els Agents Rurals i Protecció Civil.