La UdG rep un milió d'euros del Ministeri d'Educació per a diversos projectes estratègics

L'ajut consolida iniciatives del Programa Campus d'Excel·lència Internacional, que promou amb la Universitat de les Illes Balears

D'entre el conjunt de subprojectes d'aquest expedient, el ministeri ha destacat especialment el programa SATELITE, ideat des de la UdG, que se centra en l'atracció i retenció de talent, i que obté 400.000 euros. Aquest programa incentiva l'atracció d'investigadors de primer nivell a través de facilitats relacionades amb l'habitatge i altres incentius de caràcter social que contribueixin contrarestar l'atracció que exerceix Barcelona com a gran pol científic del Sud d'Europa.

Així mateix, el ministeri també ha destacat el Pol de Recerca i Ensenyament Superior Pirineus-Mediterrani (PRES PM), liderat per la UdG, conjuntament amb les universitats d'Illes Balears, Lleida, Perpinyà, i París VI (a través de l'Observatori Oceanogràfic de Banyuls de la Marenda), que obté 245.000 euros. El PRES PM pretén crear un espai transfronterer de formació i transferència de coneixement únic fins ara en el marc de l'Euroregió Pirineu-Mediterrània en els àmbits de la sostenibilitat turística, l'aigua, l'alimentació i la salut, la física, computació i aplicacions.

El projecte d'integració vertical de la FP dels IES Montilivi i Narcís Xifra a l'estructura universitària també és vist amb bons ulls des del ministeri -s'hi destina 75.000 euros- i també s'ha destinat un ajut per a la organització del Campionat Europeu Universitari de Rem, que tindrà lloc a Banyoles el 2012. 

El vicerector d'Economia i Projectes Estratègics, Jesús Garcia-Gil, ha declarat sentir-se satisfet per l'aportació aconseguida i ha destacat que signifiquen que el ministeri els valora positivament. Garcia-Gil també ha destacat que aquests resultats posicionen la UdG entre les 15 millors universitats de l'Estat.