Un hotel d'Empuriabrava diu prou: ''botellón'', soroll i sexe davant el seu establiment

Ho ha denunciat al Síndic i demana compensacions per part de l'Ajuntament

  • Un jove dormint el parc situat davant de l'hotel
    Un jove dormint el parc situat davant de l'hotel

Els propietaris de l'Hotel Castell Blanc d'Empuriabrava (Alt Empordà) han arribat a una situació límit. Els darrers mesos han vist com la massiva afluència de clients en una discoteca situada prop de l'Aeroclub els està perjudicant en forma de pèrdua de clients.

Segons expliquen, cada nit centenars de persones utilitzen un parc ubicat davant del l'hotel com a aparcament i accedir així a la discoteca. El problema resideix en el soroll que generen, arribant també a protagonitzar accions incíviques; "botellón", pràctica de sexe a l'aire lliure, crits i música provinent dels vehicles, entre d'altres.

Aquest passat cap de setmana tres famílies han anul·lat les seves reserves i abandonat l'establiment degut a tots aquests problemes. És per això que des de la direcció han enviat una queixa al Síndic de Greuges i ho han deixat en mans d'un advocat per tal de reclamar a l'Ajuntament de Castelló d'Empúries que els indemnitzin per danys i prejudicis.

Segons afirmen, la discoteca té una capacitat suficient com per a exigir-los a nivell legal que construeixin un aparcament propi per a donar cabuda als vehicles. Mentrestant, aquests aparquen en els carrers annexos i en aquest parc; una zona verda que compta amb un cartell de 20x20 centímetres on es prega no es faci soroll a la nit.

Amb tot, des de l'hotel expliquen com el cartell no és visible de nit i que tampoc hi han agents de la Policia Local fent tasques de patrullatge per a fer-los callar. En aquest sentit, les constants queixes al consistori tampoc han rebut resposta a hores d'ara.

Aquesta qüestió es va tractar en el transcurs del darrer ple municipal en una pregunta vehiculada a través de l'oposició. L'alcalde del municipi, Salvi Güell, va admetre el problema però també assegurar que no hi podien destinar efectius policials fixes, ja que l'extensió de Castelló d'Empúries és molt gran i la població es multiplica durant els mesos d'estiu. Amb tot, el batlle apuntava que sí s'havien reunit amb els afectats i que se'ls ha informat de les mesures que es prendran, extrem que neguen des de l'hotel.