Detingut un fals cobrador del frac que estafava empreses impagades i deutores

Va estafar uns 49.000 euros a deu empreses catalanes

Per tal d'aconseguir els pagaments, l'estafador demanava a l'empresa que li fes una cessió del deute per poder-lo gestionar ell o que li fessin un pagament de diners per avançat per les despeses de gestió. Una vegada aconseguits els primers pagaments, l'home feia la gestió amb les empreses deutores (que pagaven al veure que estava autoritzat per l'empresa impagada) i aquests li havien d'ingressar els diners en un compte bancari titularitat de l'estafador.

Per tal de crear una aparença solvent i fiable, l'home feia els primers pagaments a l'empresa impagada amb total normalitat i es quedava el percentatge que havien acordat. Fins que al final l'estafador es quedava els diners de l'empresa impagada i els diners que les empreses deutores li ingressaven.

Quan les empreses volien demanar explicacions al cobrador, al veure que passat un temps no rebien cap resposta o no podien contactar amb ell, es trobaven que rebien una carta de l'estafador que els informava que donava per finalitzades les seves gestions i que no podia retornar els diners ja que havia tancat l'empresa per problemes econòmics derivats de la crisi i per problemes de salut.

Davant d'aquests fets, els agents de la unitat d'investigació van fer gestions per tal d'esbrinar quantes empreses podrien estar afectades per l'estafa, sent aquestes un total de deu, de les quals es va aconseguir embutxacar uns 49.000 euros. 

La investigació no es dóna per tancada ja que els mossos creuen que hi poden haver altres empreses afectades pel mateix 'modus operandi'. El detingut, de qui no consten antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.