Mas promet mà dura contra els 'indignats' que atemptin contra la democràcia

El president ho ha dit un dia abans de la gran manifestació convocada pel moviment 15M

Artur Mas ha estat especialment bel·ligerant amb el moviment del 15-M durant el seu discurs en el congrés nacional de CDC. "Déu n'hi do quina setmana!", ha exclamat referint-se als atacs que van patir els diputats que van entrar al Parlament aquest passat dimecres. Mas ha avisat que escoltarà els indignats sempre que aportin valors, però que no farà cas al "soroll" que s'ha produït aquests dies. En aquest sentit, ha assegurat que combatrà "amb totes les forces" aquells indignats que canviïn els valors per "cops, insults i atemptats a la democràcia".

El president ha avisat que es van escopir i insultar uns diputats que van ser escollits a les urnes per tres milions de persones el passat 22 de maig. Per aquest motiu, ha lamentat que "ens hagin volgut fer creure" que aquells que ocupen i privatitzen l'espai públic són millors que les persones "que també tenen problemes" però que "es comporten amb civisme". 

Mas ha recordat que hi ha moltes persones que tenen problemes i que "treballen cada dia les hores que calguin". Ha afegit que hi ha molta gent que no té feina "però que s'esmerça en anar-la a buscar i intenta trobar-ne". En aquesta línia, ha afirmat que els valors de l'esforç, el sacrifici i l'esperit de superació" són molt millors que les accions de "reclamar i parar la mà". 

Mas defensa els Mossos
El president, d'altra banda, ha defensat els Mossos d'Esquadra i ha dit que no és veritat que la policia sigui culpable perquè "de tant en tant ha de fer ús de la força". "Hi hagut determinada gent que ens ha fet creure que és més culpable la policia que aquells que s'asseuen al terra i que quan poden et claven una cosa", ha afirmat vehementment davant dels aplaudiment dels militants.