El jove de Girona detingut en els aldarulls del Parlament surt en llibertat provisional

Els 'indignats' neguen els càrrecs de desobediència i resistència · Asseguren que els han tractat despectivament de 'hippies' i 'perroflautes'

Una trentena d''indignats' s'han desplaçat fins a la Ciutat de la Justícia per rebre els cinc detinguts. Han sortit poc abans de les tres de la tarda d'aquest divendres. A les quatre, dos d'ells, en Josep i l'Oleguer, han atès als mitjans de comunicació per explicar la seva experiència. Posteriorment també han deixat en llibertat a Martí S., de 20 anys i veí de Girona.

Tan Josep com Oleguer neguen els càrrecs que els atribueix la policia catalana. I la defensa dels seus casos personals la fan extensible a la resta de detinguts. Asseguren que van ser detinguts de manera aleatòria i que en cap moment van comportar-se "violentament". En Josep ha negat explícitament haver presentat "cap resistència" o haver "desobeït cap ordre" que donessin els Mossos. 

Una negativa dels càrrecs que també esgrimeix l'Oleguer, que explica que va ser detingut a les sis de la tarda a la sortida del Zoo del carrer Wellington. "L'única violència que va tenir lloc llavors va ser per part dels antiavalots", ha denunciat. 

L'Oleguer també ha lamentat que durant les 48 hores d'arrest a la comissaria de Les Corts van ser tractats en alguns moments de manera "despectiva". "Ens deien hippies i perroflautes", ha explicat. El jove també assegura haver estat objecte d'un "calbot" per part d'un mosso just després de la detenció. 

Els set detinguts ja han estat alliberats però el jutge ha mantingut els càrrecs atribuïts per la policia. Entre aquests set hi ha un noi menor d'edat, que va sortir ahir de la comissaria, i la seva causa ja ha passat a mans de la Fiscalia de menors.