Confonen unes aigües pluvials en una platja de Blanes amb un vessament de petroli

Protecció Civil va confirmar que no era tòxic

Els banyistes de la platja de s'Abanell a Blanes (Selva) van viure ahir un petit ensurt pels voltants de dos quarts de sis de la tarda quan es van veure sorpresos per una gran quantitat de líquid negre que sortia d'una canonada i s'abocava damunt la sorra fins desembocar al mar.

Els primers testimonis dels fets van trucar immediatament a la Policia Local que van activar el protocol i desplaçar a membres de Protecció Civil fins a la platja per tal de comprovar que no es tractés de cap vessament tòxic, com ara petroli que era el que creien els banyistes.

Després de les primeres comprovacions es va poder confirmar que es tractava simplement d'un vessament d'aigües pluvials amb matèria orgànica, provinents d'una canonada embossada d'un habitatge del municipi.

Seguidament membres de l'empresa de neteja municipal van procedir a netejar la sorra, l'aigua i la canonada. Des de l'Ajuntament de Blanes destaquen que en cap moment fou necessari onejar la bandera vermella i prohibir el bany ja que el líquid no representava cap amenaça per a la salut.