Un cotxe fora de control envesteix una terrassa plena de gent en un bar de Girona

Va deixar deu persones ferides de diversa consideració, entre ells quatre menors

  • El vehicle implicat en l'accident. M. Estarriola
    El vehicle implicat en l'accident
    Fotos: M. Estarriola
  • M. Estarriola
    Fotos: M. Estarriola

[Actualització 9:47h]

Un vehicle fora de control va envestir la nit d'ahir dissabte la terrassa d'un bar a Girona emportant-se per davant a tots els clients que es trobaven a fora asseguts. Com a resultat de l'impacte, nombroses persones van resultar ferides de diversa consideració.

Les primeres estimacions al lloc dels fets parlaven d'una persona ferida molt greu (una nena de 4 anys), una menys greu i fins a tres menors més ferits lleus, un d'aquests un nadó i quatre més per determinar. Pel que fa al conductor aquest va resultar ferit lleu i donar negatiu en la prova d'alcoholèmia.

L'accident va tenir lloc pels voltants de dos quarts de dotze de la matinada, quan dos vehicles van iniciar una cursa al seu pas pel carrer del Riu Güell segons diversos testimonis en direcció a la Fira de Girona. A l'alçada de l'encreuament amb el carrer Mare de Déu del Remei un dels vehicles va perdre el control i sortir disparat contra la terrassa de la Cafeteria Xurreria Remei, que en aquells moments es trobava plena de clients asseguts a l'exterior. Entre ells una família de nacionalitat romanesa que fou la que en va sortir més mal parada. Una segona hipòtesi apunta que el conductor del vehicle, un noi de divuit anys i que fa dos mesos s'ha tret el carnet conduir, hauria fet la imprudència després de que un altre vehicle l'avancés ràpid. Es dona el cas que aquest vehicle és el d'una mare que duia la seva filla al Trueta d'urgències. Aleshores, el conductor hauria volgut avançar-la i hauria perdut el control del vehicle emportant-se les nou persones que estaven a la terrassa del bar.

Fins al lloc dels fets s'hi van desplaçar fins a sis ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), sis unitats terrestres dels Bombers de la Generalitat, dues dotacions de la Policia Municipal de Girona i dues dotacions dels Mossos d'Esquadra. Amb tot, dues hores més tard la policia autonòmica han assegurat a través d'una piulada a Twitter que es descartava un possible atemptat terrorista.

Es va procedir a acordonar la zona, impedint l'accés des dels carrers Mare de Déu del Remei, Narcís Monturiol i Riu Güell, aplegant prop de dos-cents curiosos que s'interessaven per l'incident. Els ferits van ser traslladats a l'hospital Josep Trueta de Girona i al Santa Caterina de Salt. El conductor per la seva part, ha quedat en llibertat després de passar per l'hospital.