Recullen 100 quilos de deixalles en la neteja del fons marí de Blanes

Una part important de la brutícia eren restes del 49è Concurs Internacional de Focs

Una trentena de persones han participat en la neteja del fons marí de Blanes aquest dissabte. En total han recollit uns 100 quilos de deixalles de petites dimensions. Prop d'un 20% del residu eren restes del 49è Concurs Internacional de Focs Artificials que es va celebrar a la capital de la Selva marítima la setmana passada.
D'aquest 20%, una part és biodegradable, tal com marca la normativa que obliga les empreses i els ajuntaments. El material s'ha destriat en set grups per facilitar la feina final d'abocar-ho al respectiu contenidor. Així, s'ha estructurat en: cartró, plàstic, llaunes i envasos, estris de pesca, material sanitari, vidre, roba i sabates, burilles de cigarretes, tubs i peces d’embarcació.
 
Qui també s'ha apropat per interessar-se sobre com estava anant la neteja ha estat l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i és que l'acció estava promoguda pel consistori i l'entitat ecologista ESCAMA. El batlle ha agraït a tots els voluntaris i voluntàries que han fet possible l'acció d'aquest dissabte. D'altra banda, també ha avançat que en les properes campanyes de neteja del fons marí es farà un front comú amb entitats, així com aficionats i professionals del submarinisme per, des de l'Ajuntament, organitzar una acció conjunta encara més ambiciosa.