El patrimoni dels germans Anlló de Sant Feliu de Guíxols està valorat en 12,5 milions d'euros

La subhasta podria fer-se després de l'estiu, un cop s'hagin modificat els usos d'algunes finques en el POUM

L'alcalde en funcions, Carles Motas, ha explicat que aquests 12,5 milions d'euros com a preu de sortida de venda provenen de les dues valoracions que han fet des de la Generalitat i des de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), aquests últims per encàrrec de l'ajuntament. "Són molt aproximades", afirma Motas, que també ha apuntat que es tracta de valoracions "prudents i moderades" i per tant no descarten que es pugui obtenir un major benefici. 

La venda d'aquest patrimoni es fragmenta en dues parts. Per una banda, hi ha els hotels Panorama i Rex-Les Noies, valorats en uns 5,57 milions d'euros, que no se subhastaran sinó el que es farà serà subhastar el que s'anomena 'dret de superfície', per tal que els compradors en garanteixin la seva explotació un cop feta la compra. Motas ha explicat que el que vol l'Ajuntament és que els hotels s"obrin" i que donin un servei, i ha recordat el projecte de l'Escola Hotel que voldrien fer a l'hotel Panorama, que permetria tenir clients i al mateix temps oferir formació. L'empresa interessada en la seva compra hauria d'invertir-hi almenys uns 6,5 milions d'euros per tenir-lo al dia, segons ha apuntat l'alcalde. 

Per altra banda, hi ha els sis immobles que tenen un ús hoteler però que no compleixen els requisits per ser un hotel actualment però que passaran a tenir també un ús residencial amb la modificació que es farà pròximament del POUM, l'aprovació definitiva de la qual es podria aprovar d'aquí a uns dos mesos. D'aquesta manera, passaran a tenir aquests dos usos. Es tracta de l'Hotel Mediterrani, el Regina, el Regente, l'Hotel Avenida, el Rex II i l'Hotel Montserrat. La previsió és que a partir del setembre o octubre puguin sortir a subhasta. Aquests immobles juntament amb els quatre aparcaments que els germans tenien també al centre de Sant Feliu estan valorats en 6,9 milions d'euros com a preu de sortida. Cal recordar, que també hi ha previst destinar una part d'aquestes finques per a pisos de protecció oficial. 

Els destinataris seran entitats i associacions del poble

Els germans Alló tenien un patrimoni important. En morir l'últim membre l'any 2002 sense haver fet testament ni deixar hereus directes, el seu llegat va passar temporalment a mans de la Generalitat. Per llei, el Govern està obligat a destinar el valor del patrimoni a entitats culturals, socials i sense ànim de lucre i amb una "certa trajectòria" segons ha apuntat l'alcalde en funcions, que ha assenyalat que aquells que hi vulguin optar hauran de presentar els seus projectes. Abans, però, s'haurà de procedir a la subhasta.

A banda de les 18 finques, l'herència també incloïa un pis a l'Avinguda Diagonal de Barcelona de 250 metres quadrats que es va vendre per 800.000 euros, el preu de sortida que es va fixar en subhasta. Per altra banda, també hi havia comptes corrents -tres en bancs nacionals, un a Andorra i un altra a Suïssa- amb un import líquid d'aquests comptes de 621.000 euros, tot i que el Govern va utilitzar uns 416.000 euros que es devia a l'ajuntament en concepte d'IBI i també en l'amortització dels empleats dels diferents hotels, que es van tancar en morir els seus propietaris.