CiU d'Olot decideix governar en minoria després de quedar-se a un regidor de la majoria absoluta

El nou alcalde, Josep Maria Corominas, diu que totes les forces ho han "entès" i que ningú ha plantejat cap altre alternativa

L'Ajuntament d'Olot passarà a mans de CiU, després que durant dotze anys consecutius ha estat dirigit pel PSC. El seu cap de llista, Josep Maria Corominas, ja s'havia disputat l'alcaldia en els comicis del 2007 però es va quedar com a segona força més votada, per darrere del PSC, amb un total de set regidors. Ara, però, la situació ha fet un tomb i CiU ha obtingut un total de deu regidors i s'ha quedat a un d'aconseguir la majoria absoluta. Una situació que li permet governar els pròxims quatre anys còmodament sense cap més soci de govern. "El govern més fort és la minoria", assenyala el cap de llista de CiU, que ha explicat que tots els grups polítics que han tingut representació ho han "entès" i "ningú ha presentat cap altre alternativa" durant el període de converses que han mantingut amb tots ells. Corominas s'ha mostrat convençut que seran "capaços de tancar acords en els grans temes de ciutat" amb la resta de forces. 

El nou alcalde no ha volgut donar a conèixer el nou cartipàs, a l'espera que aquest dissabte es constitueixi oficialment.

Pel que fa al resultat electoral obtingut en aquests comicis, el PSC va perdre tres regidors i es va quedar amb sis; el partit PxC va passar d'1 regidor a dos; mentre que ERC i el PP van mantenir el resultat dels anteriors comicis amb dos regidors i un, respectivament.