Figueres suspendrà l'ampliació de municipi turístic

Anuncia un pla per fer funcionar l'obertura de botigues al centre

Figueres va aprovar el mes d'abril demanar a la Direcció General de Comerç l'ampliació de la declaració de zona turística a tota la ciutat. La mesura és vigent al centre des de fa gairebé set anys però mai ha tingut el resultat esperat i són poques les botigues que obren regularment els diumenges i festius, tot i poder-ho fer des de Rams fins al 31 de desembre. Fa temps que la zona comercial de Vilatenim, on hi ha importants cadenes com el Decathlon, demanava tenir la mateixa categoria i, per això, l'anterior equip de govern va decidir tirar-ho endavant però estenent-ho a tota la ciutat.

L'acord va tenir els vots en contra d'ERC, el PSC, la CUP i Compromís, que ara integren el govern municipal i l'oposició de diversos treballadors d'aquesta zona comercial, una cinquantena dels quals van protestar al ple. Ara, l'alcaldessa, Agnès Lladó, ha anunciat que deixarà en suspens l'ampliació i que així ho ha comunicat a l'associació Comerç Figueres.

Una decisió "precipitada" i "sense consens"

Lladó considera que la decisió es va prendre de manera "precipitada" i "sense consens amb el sector" i creu que fins que no funcioni a ple rendiment la que ja hi ha en aquests moments, no es pot ampliar el radi d'actuació.

En aquest sentit, ha explicat que la declaració al centre de la ciutat té vigència fins al desembre del 2020. Per això, des del setembre i fins aleshores impulsaran un pla d'accions amb l'objectiu de "fer que funcioni".

De moment, no n'ha desvetllat els detalls però ha dit que l'àrea de Comerç hi destinarà tots els esforços perquè el sector serveis és un dels principals motors econòmics de la ciutat. "La declaració al centre no ha funcionat però per part de l'Ajuntament fins ara no s'ha fet res", insisteix l'alcaldessa.