El Personal d'Administració i Serveis de la UdG s'oposa a les retallades i reclama alternatives

En un manifest amb 400 persones adherides diuen ser testimonis de 'la destrucció de la societat del benestar'

El malestar dins la Universitat de Girona es manté davant les retallades anunciades per la Generalitat en matèria d'educació. És per això que el Personal d'Administració i Serveis de la UdG va aprovar la darrera assemblea un manifest on mostren el seu malestar i demanen que es busquin solucions alternatives. Els treballadors denuncien que porten gairebé un any amb rebaixes salarials "amb l'excusa d'una manca de pressupost que, en última instància, deriva d'un transvasament de diner públic cap a sectors privats que no han deixat de tenir immensos beneficis (...) amb l'objectiu final de la privatització".

És per tot això que demanen es posi fi al pla de retallades proposat per la gerència de la universitat i que es faci pressió des de tots els centres públics catalans perquè la Generalitat replantegi la seva postura. Seguidament reclamen més transparència i s'obrin vies de comunicació "clares i directes" per tal de saber quines polítiques s'han dissenyat per als propers anys en relació als seus llocs i condicions de treball.

El Personal d'Administració i Serveis també exigeix es busquin "mesures d'eficiència econòmica", posant com exemple l'eliminació de càrrecs directius o emprant programari lliure. D'aquesta manera assegura que serà possible estalviar-se "despeses innecessàries".