El PSC de Palamós pacta amb Entesa i ERC passa a l'oposició

El cap de llista d'Entesa diu que és una "llàstima" que ERC no hagi entrat al govern i que les "tres forces d'esquerra" no estiguin unides

La voluntat del PSC de tenir un govern "ampli" i "estable" ha acabat prenent forma amb un pacte de govern amb només un soci, Entesa, que ha acceptat entrar al govern després que se li oferís la regidoria de Medi Ambient i la cinquena tinença d'alcaldia. L'alcaldessa Teresa Ferrés, que continuarà al càrrec quatre anys més, afirma que s'han establert converses amb tots els grups però que al final les negociacions s'han centrat amb la formació que encapçala Erik Solés perquè ERC va posar una condició "inadmissible" com era que Entesa no entrés al govern.

Ferrés assumeix el seu tercer mandat consecutiu amb una "il·lusió renovada" per continuar un projecte que permeti fer de Palamós una ciutat "líder, innovadora i moderna" amb molts projectes socials i "centrats" en les persones. També reconeix que no estarà "exempt" de dificultats, tenint en compte el context de crisi actual. 

Per la seva banda, Entesa considera que s'ha perdut una oportunitat de tenir les "tres forces d'esquerra" unides al govern per fer-lo "més fort", segons Eric Solés. "És una llàstima a nivell programàtic, perquè hi ha temes d'ERC que coincideixen i que no estan al programa del PSC i això ens hagués permès fer força per introduir aquestes propostes durant la legislatura", assenyala el cap de llista d'Entesa, que posa d'exemple la introducció d'energies renovables o la creació d'una xarxa de carrils bici. 

ERC no volia un tripartit

Per la seva banda, ERC exposa en un comunicat els motius pels quals s'ha negat a formar part d'un tripartit: "No volem un govern que no ha decidit el poble, un govern on una de les forces és minoritàries" i afegeix que "per sobre de nosaltres, hi ha dues forces més majoritàries que sempre hem tingut molt en compte", en referència al PSC i CiU, que ha passat a tenir 5 regidors, dos més que en els anteriors comicis, i per tant és la segona força més votada. ERC va millorar els seus resultats en aquestes eleccions i va passar d'un regidor a dos. 

Pel que fa a Entesa, el partit que encapçala Dani Reixach, s'hi refereix com a un "soci de govern dòcil" que "no ha posat cap condició per pactar" i afegeix que "només faltaria, contant que van haver-hi més vots en blanc que no pas els que va treure la seva formació". 

A pesar d'això, afirmen que votaran a favor de la investidura de l'alcaldessa Teresa Ferrés i l'"encoratgen" a seguir treballant per Palamós i Sant Joan. Pel que fa a la seva feina a l'oposició, afirmen que faran un treball "constructiu" i al mateix temps una "oposició ferma, constant i latent" per "fer millorar" la vila. I conclouen que els seus valors "no estan en venta a canvi de poltrones" i per això han decidit passar a l'oposició.