Funcionaris es concentren davant la seu de la Generalitat a Girona per les retallades al sector públic

Els sindicats critiquen que el Govern s'ha "negat a negociar" les mesures que afecten el funcionariat

Amb una pancarta on es llegia 'Serveis públics, garantia de drets', la vintena de funcionaris que s'han concentrat aquest dimarts davant l'edifici de la Generalitat a Girona han volgut protestar davant les "retallades inacceptables" que està duent a terme el Govern. "No podem acceptar aquesta deriva que des de fa uns anys està agafant la Generalitat i estem intentant, com a mínim que reflexionin, i que no tirin endavant les retallades", ha assenyalat el secretari general de la Federació de Serveis a la Ciutadania de CCOO a Girona, Miquel Pérez.

Les noves mesures que es preveuen aplicar ara "de manera unilateral" es concreten principalment en la reducció de la quantia del Fons d'Acció Social en un 50%, i en la suspensió de l'aportació al Pla de Pensions per al 2011, "incomplint de manera flagrant els acords existents" i amenaçant uns drets que tenen "de fa molts anys", segons el secretari general de la Federació de Serveis de CCOO a les comarques gironines. El sindicat alerta que aquesta mesura afectarà principalment els col·lectius amb sous més baixos, i recorda que "la gran majoria" dels treballadors públics tenen salaris situats al voltant dels 1.000 euros.

CCOO reitera que els problemes de dèficit de la Generalitat "no els genera el personal ni les seves condicions laborals", i insisteix en la necessitat d'una "política fiscal justa que permeti incrementar els ingressos", així com en una gestió "més acurada" i "centrada en la millora dels serveis públics i no pas en el seu desmantellament".

Sobre la pèrdua del voltant d'un 10% de poder adquisitiu dels funcionaris que denuncia el sindicat, CCOO concreta que prové de la suma de les retallades del 5% del sou i les congelacions posteriors, amb els diversos increments d'IPC.

Es va acordar celebrar la protesta per les retallades al sector públic d'aquest matí en les quatre capitals de demarcació catalanes de forma simultània. A Girona, tot i que inicialment havien de participar en la concentració davant la seu de la Generalitat CCOO, Unió General de Treballadors (UGT) i Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC), cap a dos quarts de deu del matí només hi havia representació del primer sindicat.