Llançà vol posar càmeres de videovigilància per combatre actes incívics i robatoris

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits per demanar els permisos

L'Ajuntament de Llançà (Alt Empordà) ha endegat els tràmits per poder instal·lar càmeres de videovigilància la municipi. L'objectiu és, per una banda, combatre els actes incívics, robatoris però també controlar els accessos a la població.
Precisament, fa unes setmanes el consistori va emetre un ban després de detectar conductes incíviques a l'hora de llençar la brossa. Al ban es prohibeix abocar escombraries fora dels contenidors o a la via pública. També s'alerta que cal llençar el paper, el vidre, els envasos lleugers i l'orgànica als punts habilitats per fer-ho i recorden que les infraccions es podran sancionar amb multes d'entre 100 i 400 euros. L'alcalde, Francesc Guisset, diu que la voluntat és fer una implantació progressiva dels aparells i que en els propers mesos es decidiran els "punts calents" on s'instal·len.
 
Guisset assegura que l'objectiu és tenir un "municipi segur" i que, per això, han iniciat el procés per aconseguir els permisos. De moment, no s'ha definit quantes se'n posaran ni en quins punts perquè la voluntat és consensuar-ho amb la Policia Local i la ciutadania. L'alcalde diu però que els aparells podran facilitar altres tasques "assistencials" com ajudar a localitzar persones grans que s'hagin perdut.

Aquest dimecres el consistori ha anunciat que han començat el procés per instal·lar-ne a les zones de contenidors. Aquest és un dels punts calents d'actes incívics. Precisament, el 22 de juliol l'Ajuntament va emetre un ban on alertava de sancions contra aquells que llencin la brossa fora de les zones habilitades i que no aboquin els envasos, paper o orgànica als contenidors corresponents.