Uns 800 'indignats' es concentren a Girona per rebutjar les càrregues policials a Barcelona i Lleida

La manifestació ha tingut un to reivindicatiu però alhora festiu

  • Uns indignats han fet un castell davant de la seu de la Generalitat a Girona © ACN
    Uns indignats han fet un castell davant de la seu de la Generalitat a Girona © ACN
  • Els manifestants han fet un minut de silenci a la plaça del Vi per rebutjar les càrregues policials © ACN
    Els manifestants han fet un minut de silenci a la plaça del Vi per rebutjar les càrregues policials © ACN
Després de les càrregues policials que hi ha hagut aquest divendres al matí a Barcelona i a Lleida, uns 800 'indignats' de Girona han sortit al carrer per mostrar el seu suport amb la resta d'acampades i també per condemnar la violència que s'ha utilitzat en els desallotjaments per part dels Mossos d'Esquadra.

En un primer moment, els manifestants s'han aplegat a la plaça Catalunya, on està muntat el campament, i seguidament s'han concentrat davant la seu del Govern de la Generalitat on s'han cridat consignes contra el conseller d'Interior, Felip Puig, i l'actuació que han dut a terme els Mossos d'Esquadra. Durant una estona, els concentrats han entonat consignes com "Felip Puig dimissió", "Mossos d'Esquadra, feixistes catalans" o "No ens mouran de plaça Catalunya", entre altres. Molts dels manifestants portaven flors a les mans o al cabell en rebuig de la violència. La manifestació han transcorregut pacíficament i ha tingut un to reivindicatiu però alhora festiu, ja que, al pas de dos xanquers i amb tambors de fons, els 'indignats" s'han desplaçat fins a la plaça del Vi on han seguit amb la protesta, concentrats davant del consistori.

En aquest punt, les 800 persones han fet un minut de silenci en rebuig de la violència que s'ha utilitzat en els desallotjaments i on els manifestants han fet una crida a la ciutadania a seguir sortint al carrer i han anunciat que per demà dissabte s'ha convocat una assemblea a les vuit del vespre. Entre els manifestants s'hi ha pogut veure molta gent jove però també famílies senceres que han volgut donar suport al moviment.

L'acampada i la celebració blaugrana "conjuntes"

Una de les manifestants i membre de la comissió de comunicació, la Natàlia, ha assegurat que de la mateixa manera que han carregat contra els manifestants de Barcelona i de Lleida també ho poden fer amb els de Girona i per això estan "previnguts" però ha remarcat que faran una resistència "pacífica". A més, la Natàlia ha explicat que si el Barça guanya la Champions plegaran les tendes i trauran els tendals de la plaça Catalunya, el lloc tradicional de les celebracions blaugranes, per motius de seguretat ja que hi podria haver algun incident si durant la celebració els culers llancessin coets o petards. La Natàlia ha assegurat que tan si els de Pep Guardiola guanyen com si no, seguiran amb l'acampada, que ja porta vuti dies, ja que la manifestació i la celebració poden ser "conjuntes" i "transversals".