El Parlament insta el Govern a convocar 200 places de Mossos però el conseller Puig ho descarta

La comissió d'Interior també demana que s'acceleri la construccuió de la comisaria de Salt

L'absència d'un diputat del PP ha provocat dos curiosos empats en la comissió d'Interior celebrada al Parlament aquest dijous. La votació dels representants polítics ha quedat 8 a 8 quan tocava aprovar dues propostes. En la primera es decidida instar al Govern a enllestir el projecte de construcció de la nova comissaria de Salt abans del final de 2011 i licitar les obres durant l'any següent. En la següent es pretenia demanar de nou al Govern que mantingués les 800 places per mosso d'Esquadra previstes inicialment i que fa uns mesos van quedar retallades a 600.

L'empat tècnic ha requerit la intervenció del lletrat present a la sala. La suma del vot ponderat, és a dir, cada vot dels presents es multiplica en funció del nombre de diputats de la formació política a la qual representa. Curiós també ha estat escoltar a Alfons Lòpez Tena que, efectivament, el seu vot valia per set ja que estava en representació del grup mixt. La votació ha estat de 64 a 62, les dues propostes han estat aprovades.

Puig tomba de nou els 200 mossos

El conseller Puig ha rebutjat ja d'entrada recuperar la convocatòria de mossos tal com estava prevista. La seva negativa a acceptar una petició aprovada a la comissió no ha agradat als diputats Jaume Bosch, d'Iniciativa, i Oriol Amorós, d'Esquerra. Però el conseller ha subratllat que l'objectiu final, tenir 2.000 agents més abans de 2015, s'assolirà en les convocatòries dels propers anys.

Sí té millor pronòstic, o, si més no, no ha merescut cap comentari negatiu per part del conseller, la proposta que insta al Govern a avançar en la construcció de la comissaria de Salt. Si l'executiu de Mas fa cas de la petició parlamentària les obres del centre policial en aquest nucli sacsejat per la immigració podrien començar a finals de 2012, inicis de 2013.