El Govern inicia les obres de millora del dic de recer al port de Palamós

El projecte compta amb una inversió de 3,6 MEUR

El Govern de la Generalitat ha iniciat les obres de millora del dic de recer del port de Palamós (Baix Empordà), que compten amb una inversió de 3,6 milions d'euros. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha visitat aquest dissabte les obres i ha apuntat que es tracta d'una actuació que servirà per "reforçar el dic i evitar situacions de perill per a tota l'activitat econòmica que s'hi desenvolupa".
Així mateix, ha subratllat que l'objectiu de les obres és millorar la "seguretat i operativitat" al port, així com guanyar un espai al mar per augmentar el turisme a la ciutat. "Serà un espai de gaudi que es convertirà en icònic al port de Palamós", ha assegurat Calvet.
 
El conseller ha destacat que la inversió afegirà "molt potencial" al port de Palamós, al qual considera una "estructura estratègica i bàsica de la ciutat, de les comarques de Girona i tot el país".

El projecte aspira a minimitzar els ultrapassaments per sobre del dic amb els forts temporals, adequar la infraestructura a l'emergència climàtica i assegurar les condicions de treball als usuaris del port.

Calvet ha recordat que el Govern, mitjançant Ports de la Generalitat, està desenvolupant un pla d’actuacions de 4 anys en el qual s'invertiran "prop de 30 milions", que suposaran, segons el conseller, més de 100 milions si s'afegeixen també les inversions del sector privat, i només a la zona nord, al voltant d’11 milions.