Urbanisme aprova el POUM de Cornellà del Terri que permet el creixement de la fàbrica Haribo

La comissió dóna llum verda a la reconversió d'un edifici modernista de Puig i Cadafalch en un hotel de 24 habitacions a Lloret

Si l'Ajuntament de Cornellà del Terri no incorpora les prescripcions que ha fet la comissió al POUM i fa el text refós en un termini de tres mesos, serà Urbanisme qui el faci. El motiu, segons Pere Solà, és que facilitar el creixement de la fàbrica Haribo és cabdal per a l'economia del país. Per això, creuen que és prioritari tenir el POUM aprovat perquè el consistori pugui atorgar les llicències d'obres necessàries i que Haribo pugui augmentar la producció fent ampliacions de la factoria.

La multinacional ja ha ampliat la fàbrica un 25% i ha creat un centenar de nous llocs de treball després de traslladar tota la producció que feia des d'Alacant i la centralitzés a les comarques gironines. Com que la marca alemanya ja ha dit que vol fer més ampliacions en els pròxims anys, Urbanisme ha donat el vistiplau al POUM que inclou augmentar el sòl industrial i permetre així el creixement de la fàbrica.

El Pla de Cornellà del Terri preveia inicialment un creixement en 1.000 habitants i la comissió demana que ho rebaixin fins als 700 perquè creu que els nous habitatges han de ser de poca alçada per no trencar l'harmonia amb els nuclis de població que ja hi ha a Cornellà. A més, també demanen que deixin lliure l'espai a banda i banda de carretera entre els nuclis de Cornellà i Borgonyà perquè "la visual" d'espai construït quedi trencada per zona alliberada. El pla també inclou una zona àmplia dedicada a equipaments on hi ha d'anar la futura escola.

POUM de la Tallada

La comissió d'Urbanisme també ha aprovat el POUM de la Tallada d'Empordà que preveu créixer en 630 habitants, cosa que es tradueix en uns 200 nous habitatges. El pla inclou el nou traçat de la variant de la C-31 i també millora la protecció tant al nord com al sud de les vores del riu Ter i de la plana agrícola. Solà ha detallat que la plana té valor tant econòmic com paisatgístic i que el POUM ho posa en valor. A més, també inclou un sector per al creixement industrial al voltant d'una nau que ja existeix.

Solà ha explicat que veuen el POUM amb bons ulls però que l'ajuntament haurà d'incorporar algunes variacions, com que els edificis nous siguin de planta baixa més un pis i també fer un calendari perquè el creixement no sigui precipitat.

Hotel modernista a Lloret

Sant Pere del Bosc serà un hotel. Es tracta d'un edifici modernista de Puig i Cadafalch a Lloret de Mar que ocupa uns 2.800 metres quadrats. Pere Solà ha explicat que el projecte proposa reconvertir-lo en un hotel de 24 habitacions amb spa i piscina. Solà diu que a banda de crear activitat econòmica, també servirà per a preservar aquest edifici modernista d'interès. "Contribueix a la recuperació de l'edifici i n'assegura el manteniment", ha conclòs Solà.