UpP s'emporta l'alcaldia de Beuda després de recórrer a un sorteig per desempatar

Josep Serra, que serà alcalde amb els 3 vots dels seus regidors, proposarà que CiU entri al govern i que no hi hagi oposició

Beuda ha hagut de recórrer a un sorteig arbitrat per la junta electoral per desencallar la situació d'empat tècnic durant aquestes eleccions municipals. Amb un sistema de llistes obertes, els quatre candidats més votats diumenge van ser dos de CiU (Anna Vayreda i Carme Felip) i dos d'UpP (Àlex Grau i Josep Serra) però per a l'elecció del cinquè regidor hi va haver un empat de 49 vots entre Cristòfor Cornet (CiU) i Margarida Pujol (UpP).

Després que ahir es tranquéssin les negociacions per arribar a un acord que fes possible alternar-se el poder, aquest matí s'ha hagut de recórrer al sorteig. Un jutge els ha proposat fer cas del resultat que s'havia aconseguit per ordinador o bé llançar una moneda, però els dos partits han decidit donar per vàlid el que deia l'ordinador, en confiar amb la "imparcialitat de les noves tecnologies", segons explica Josep Serra d'UpP. El resultat ha estat que Margarida Pujol d'UpP ha estat l'escollida.

Tots dos partits ho veuen "injust"

Des de CiU s'ha viscut com a una "injustícia" perquè "com a llista teníem més vots", concretament dotze, explica Anna Vayreda, actualment alcaldessa en funcions. I ara, diu, passen a l'oposició. Per la seva banda, Serra reconeix que la situació ha estat també per ells "molt desagradable" i explica que abans d'entrar han proposat a CiU un pacte, segons el qual aquell que sortís guanyador podria escollir quina meitat del mandat volia governar dels quatre anys. Segons Serra, Cristòfor Cornet ha contestat que ells volien governar els quatre anys i no hi ha hagut acord.

El resultat ha fet que Cristòfor Cornet, que es disputava el cinquè regidor, ha quedat fora de l'ajuntament mentre que Margarida Pujol ha assumit la regidoria i per tant, UpP tindrà la majoria suficient com per elegir Serra com a alcalde en el ple que es farà el dia 11 de juny.

Un govern de coalició

Per tal d'evitar desavinences, Serra està decidit a oferir un govern de coalició a CiU. "No volem que hi hagi oposició i que les cinc persones (regidors) treballin pel poble", afirma, i espera que CiU accepti formar part del govern. El que es vol, diu Serra, és evitar un "trencament" en un poble que "tots ens coneixem" i per tant aposten per "ajuntar" esforços i evitar divisions.

Aquesta població de la Garrotxa no és l'única que ha viscut una situació com aquesta. A Albanyà, a l'Alt Empordà, han tingut també un empat tècnic per l'elecció del cinquè regidor.