L'oficina de queixes muntada pels sindicats al Trueta ja ha recollit una vintena de reclamacions

La junta de personal denuncia que el retard en algunes operacions pot comportar noves complicacions als pacients

La instal·lació de l'oficina de queixes alternativa ha captat l'interès de mitjans d'arreu, ja que sembla ser que aquesta iniciativa és pionera a nivell estatal. Tot i que la taula de reclamacions dels sindicats es va muntar divendres passat, no va ser fins ahir que va començar a funcionar i a recollir les queixes dels usuaris. En concret, els entreguen un qüestionari per omplir on poden fer constar "de quina manera s'han vist afectats per les retallades", segons explicava la presidenta de la junta de personal del Trueta, M. Àngels Rodríguez. Les queixes, que s'entren al registre de l'hospital, es fan arribar al gerent territorial de l'ICS a Girona, Rafel Gràcia; al gerent de l'ICS, Enric Argelaguès, i al conseller Boi Ruiz.

Deu dies amb el braç trencat i esperant una operació

La presidenta de la junta de personal ha relatat que en aquests dos dies han recollit casos "esgarrifosos" que assegura no haver vist en els 18 anys de professió, com el d'un pacient que fa deu dies que està esperant que l'operin del braç trencat -una intervenció que en circumstàncies normals es faria l'endemà de la fractura. Dia rere dia li demanen que es mantingui en dejú per si finalment el poden intervenir, i mentrestant li han d'administrar calmants pel dolor de la lesió, ha concretat Rodríguez. O també el cas d'un pacient que ha d'usar una bossa recol·lectora d'orina a l'espera d'una operació de pròstata que no es materialitzarà fins almenys d'aquí a vuit mesos.

Assemblea per decidir si traslladen l'oficina a l'exterior

La direcció del Trueta s'ha queixat que la instal·lació d'una oficina d'atenció a l'usuari alternativa a la institucional genera "confusió" i representa "una important pertorbació del normal funcionament" del centre, de manera que han demanat als sindicats que la traslladin a l'exterior. Tot i això, la presidenta de la junta de personal ha defensat que difícilment podia crear confusió ja que està senyalitzada amb una pancarta, a la vegada que considera que "no molesta ni afecta l'ordre públic". Igualment, demà al migdia faran una assemblea amb tots els sindicats per decidir si acaten la demanda de la direcció i traslladen a fora l'oficina alternativa.

D'altra banda, els treballadors del Trueta faran demà al migdia una nova concentració a les portes de l'hospital per protestar contra les retallades.