Fernández (PSC) prioritzarà un pacte amb CiU per 'donar resposta a la voluntat del poble' a Palafrugell

CiU, que es veu en situació "avantatjosa", es mou entre la sociovergència i la reedició del tripartit (CiU, ERC i Entesa)

El cap de llista del PSC, Juli Fernández, considera que la sociovergència seria la fórmula que millor compliria el fet de "donar resposta a la voluntat del poble", donat que el seu partit es troba al capdavant, amb sis regidors -un menys que l'any 2007- i CiU (amb cinc), en segona posició i amb tres regidors més respecte els anteriors comicis. Assegura estar obert a parlar amb totes les formacions, excepte amb PxC, però té molt clar que "no es pot tornar a trair la voluntat del poble", en referència al fet que es van quedar fora del govern, tot i ser la força més votada, amb el pacte que hi va haver entre ERC, Entesa i CiU.

Per Fernández, aquest pacte "no ha agradat" als ciutadans ni tampoc "la seva acció de govern" i ho atribueix al fet que ni ERC, que s'ha quedat amb el mateix nombre de vots, ni Entesa, que ha perdut tres regidors, han millorat els resultats. Per això, considera que "no seria massa coherent" reeditar-lo i espera que la bona relació que tenen amb CiU permeti arribar a un acord.

El programa, per davant de tot

Des de CiU, també es veu la sociovergència com una de les opcions més probables. En primer lloc, perquè creuen que cal "escoltar la veu del poble" que ha situat en primer lloc al PSC però, en segon lloc, i aquest factor serà decisiu, caldrà que hi hagi compatibilitat amb els programes electorals. "Nosaltres defensarem el nostre projecte i per això no tanquem cap porta a ningú", assenyala el cap de llista Albert Gómez, que es veu en situació "avantatjosa".

La reedició del tripartit amb Entesa i ERC és un altre dels escenaris possibles, segons Gómez, però recorda que el seu és un "projecte nou" i que les dues persones que havien fet possible el pacte amb aquests dos partits, entre ells Carme Bonal, eren dos independents que actualment no formen part de la seva llista. Tot dependrà, diu Gómez, de les afinitats amb els projectes i de moment, diu, estan "bastant allunyats".

L'Ajuntament de Palafrugell té un total de 21 regidors. Els ciutadans van decidir que el PSC fos la força més votada amb 6 regidors (1 de menys que l'any 2007), seguit de CiU, amb 5 (3 de més); ERC es manté amb 4; Entesa, amb 3 (en perd 3); PP, 2 (un de més) i per primer cop PxC (1).