Un ferit en caure-li una pedra al cap per un despreniment a la cala Corbs de Palamós

Policia Local i Bombers investiguen les causes de la caiguda de roques

Un home d'uns 60 anys ha resultat ferit menys greu en caure-li una pedra al cap per un despreniment de roques a la cala Corbs de Palamós (Baix Empordà). El telèfon d'emergències 112 ha rebut l'avís cap a les tres de la tarda.
Fins al lloc s'hi han traslladat efectius de la Policia Local, la seva unitat marítima, Mossos d'Esquadra, Bombers i el SEM. Bombers havia activat l'helicòpter però finalment han rescatat el ferit amb l'embarcació de la Policia Local, que l'ha traslladat a port. Efectius de Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) que havia activat dues unitats l'han traslladat fins a l'hospital de Palamós. L'home ha patit un traumatisme però no ha perdut la consciència en cap moment.
 
La Policia Local de Palamós i els Bombers estan investigant les causes del despreniment. Un cop conclosa la investigació, l'Ajuntament de Palamós valorarà si cal fer algun tipus d'actuació de consolidació o limitar l'accés a la cala.
 
L'home estava, amb la seva família, a una semicova que hi ha a la cala Corbs quan, per causes que s'estan investigant, hi ha hagut un despreniment de pedres. Un dels rocs li ha impactat al cap i ha patit un traumatisme cranioencefàlic.

La Policia Local de Palamós i els Bombers estan investigant les causes del despreniment. L'Ajuntament de Palamós ha tancat l'accés a la cala com a mesura de prevenció i ha encarregat un dictamen tècnic per valorar si hi ha risc que tornin a caure pedres. En cas que així sigui, instaran el titular que és Costes a fer els treballs necessaris de consolidació.

Segons fonts municipals, a finals de juny –a principis de la temporada d'estiu- es va comprovar l'estat de les parets de roques de les cales per determinar si hi havia algun risc però no es va detectar cap anomalia.