Catalunya En Comú demana a la Comissió Europea que investigui la prolongació de la C-32

Urtasun considera que el projecte vulnera una directiva europea

L’europarlamentari de Catalunya En Comú, Ernest Urtasun, ha presentat aquest dijous una pregunta a la Comissió Europea (CE) denunciant el projecte de prolongació de la C-32 entre Blanes i Lloret de Mar (Selva).

Urtasun demana al govern comunitari que investigui perquè el Departament de Territori i Sostenibilitat ha tirat endavant un projecte sense respectar la Llei del Canvi Climàtic.

A més, en la pregunta, Urtasun demana a la Comissió Europea si considera que l’ampliació de l’autopista vulnera una directiva europea sobre l’avaluació de l’impacte ambiental de determinats projectes públics i privats. En el seu escrit, l’europarlamentari avança que el projecte ja ha estat suspès cautelarment i recorda que el Govern té “alternatives pendents de dotació pressupostària amb un impacte ambiental menor”.

La pregunta d’Ernest Urtasun a la Comissió Europea arriba l’endemà que el grup del Parlament de Catalunya de Catalunya En Comú visités part de les zones on es van talar arbres com a part de les obres prèvies a la construcció de la carretera. En aquesta ocasió, la presidenta del grup, Jéssica Albiach, demanava al Govern que abandonés “definitivament” el projecte de la carretera i executés el desdoblament de la GI-600 fins a Blanes.

L’ampliació de la C-32 ha estat suspesa cautelarment pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) després que la plataforma Aturem la C-32 presentés un recurs contra l’informe d’impacte ambiental de la carretera. Des del Departament van assegurar que comptaven amb la documentació necessària que els demanava el jutge i confien en què es pugui aixecar la suspensió properament.