Reobre un dels polèmics bars clausurats a Figueres

Ha resolt els problemes administratius que tenia

Un dels locals que l'anterior govern a Figueres (Alt Empordà) de Jordi Masquef havia clausurat podrà tornar a obrir les portes els propers dies. El motiu no és altre que el tancament s'havia fet per incomplir les ordenances i no per temes de seguretat ciutadana o civisme.

A data d'avui, el bar situat al carrer Sant Pau de la capital altempordanesa, ja ha resolt les mancances tècniques que tenien (entre elles un problema als lavabos) i els tècnics municipals han elaborat un informe positiu.

La mesura genera controvèrsia perquè en el seu moment es va posar l'accent en que eren objectes del tancament uns establiments problemàtics, que acumulaven nombroses queixes dels veïns per sorolls però també davant la venda de droga o baralles al carrer. En el seu moment el consistori va rebre desenes de denúncies alertant d'aquests incidents, fent incís en la vulneració de les ordenances de civisme però, finalment, fou tancat per temes administratius.

El vicealcalde de Figueres, Pere Casellas, s'ha mostrat contrariat davant aquest fet i ha assegurat en declaracions a Diari de Girona que l'obertura també es podria permetre en altres locals polèmics que van tancar com el situat a la plaça de l'Estació (amb un simple problema a la sortida de fums). És per això que Casellas ha avançat que treballen en un nou pla de verificació per a tots els locals amb l'objectiu de comprovar que es compleixen les ordenances.

Els primers locals en ser objecte d'aquestes inspeccions són els establiments que a dia d'avui es consideren problemàtics.