Figueres clausura un bar conflictiu situat a la plaça de l'Estació

És el segon local tancat en menys d'una setmana

L'Ajuntament de Figueres (Alt Empordà) ha clausurat un bar a la ciutat situat a la plaça de l'Estació número 2 per incompliment de les ordenances municipals. Aquest és el segon establiment que tanca després que el consistori obtingués les competències que van demanar a la Generalitat de control dels establiments públics. El primer fou el bar Martin's del carrer Nou, clausurat el divendres passat i ara és el torn del "Fast Food".

Segons apunten fonts municipals, hi ha altres establiments de la ciutat que des de fa anys donen problemes i s'està treballant perquè acabi aquesta situació. Si és necessari, es tornarà a aplicar el cessament de l'activitat.

Un dels més coneguts és un local del carrer Sant Pau on s'han aixecat desenes d'actes, no només per sorolls, sinó també pel comís a clients de substàncies estupefaents i per baralles.

Fins ara, el consistori només podia intervenir en matèria de disciplina urbanística, la qual cosa limitava les inspeccions a fer comprovacions sobre la correcta accessibilitat o si el cartell del local era adequat. En canvi, no en tenien per al consum de droga a l'interior del local (la Guàrdia Urbana només pot aixecar actes per tinença de drogues a l'exterior), la venda de tabac sense autorització o la venda d'alcohol a menors, per exemple.