El Govern exigeix ''explicacions i assumpció de responsabilitats'' per la relació entre el CNI i es Satty

Budó i Jordà mostren la seva "profunda preocupació" per la condició de confident

El Govern vol explicacions i conseqüències. L'executiu català s'ha pronunciat així després que el diari Público hagi explicat que el CNI tenia l'imam de Ripoll durant els atemptats, Abdelbaki es Satty, com a confident fins al 17-A i coneixia les activitats de la cèl·lula, mostrant un correu electrònic on hi hauria comunicacions dos mesos abans de l'atac terrorista.
La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha mostrat la "profunda preocupació" de l'executiu per la informació publicada i ho ha considerat "un fet gravíssim". En aquest sentit, ha "exigit" al govern espanyol i a les estructures de l'Estat "explicacions i que s'assumeixin les responsabilitats" del que va passar. "Per respecte a les víctimes, ha de ser així. Les víctimes i la ciutadania mereixen que s'aclareixin els fets", ha dit durant la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu.
 
En un sentit semblant s'ha expressat la consellera d'Agricultura i exalcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, que ha mostrat la seva "perplexitat" per la informació i la "manca absoluta d'informació". En aquest sentit, també ha remarcat la seva "preocupació" i ha tornat a demanar que el Congrés obri una comissió d'investigació al respecte. "Necessitem una explicació per a les famílies i la necessitem tots plegats com a país", ha conclòs.