Ryanair podria tancar la base de Girona pel retard en l'entrega dels Boeing 737Max

La companyia preveu que només rebrà 30 dels 58 aparells nous

La companyia Ryanair s'ha vist obligada a replantejar la pròxima temporada d'hivern i la d'estiu del 2020 per l'endarreriment en l'entrega dels nous avions Boeing 737 Max, el què es traduirà en la retallada i tancament d'algunes de les seves bases, entre les quals s'hi podria trobar la de l'Aeroport de Girona, oberta el 2004, malgrat no s'ha detallat.
Segons ha explicat el conseller delegat de l'aerolínia, Michael O'Leary, la companyia té previst haver rebut 30 aparells nous davant els 58 previstos l'estiu que ve i això també farà replantejar els plans de creixement, que passarà del 7% al 3% (en nombre de viatgers suposarà passar dels 162 milions als 157). En un comunicat, Ryanair assenyala que segueix compromès amb el B737 Max i que espera que puguin tornar a volar a finals d'any després que s'haguessin de quedar a terra per ser revisats arran de la caiguda de dos models idèntics fa uns mesos amb el resultat de més de 300 víctimes mortals. Per ara, però, la data del seu retorn és "incerta".
 
Ryanair detalla que ha optat per una previsió "prudent" de cara l'ús dels nous avions i precisa que ha encarregat els Boeing Max 200s, una variant del B373Max que necessita ser certificat separadament, previsiblement dos mesos després que comencin a operar els model Max. La companyia també precisa que només pot rebre entre 6 i 8 aparells al mes.

Amb tot, OLeary ha assegurat que ja ha començat a treballar amb la redifinició els plans de cara a la tardor i hivern del 2019 i estiu del 2020 amb els responsables de la companyia i els representants dels treballadors. L'objectiu de la companyia és recuperar la normalitat a la temporada d'estiu del 2021.