Junts per Figueres nega que hi hagi factures impagades de l’anterior mandat

Considera que és una estratègia del nou govern per “tapar l'augment de sous”

Junts per Figueres ha desmentit aquest dijous que deixessin factures per valor de més de 300.000 euros sense pagar entre el 2016 i el 2019. Segons afirmen en un comunicat es tracta de contractes que van sobrepassar la previsió pressupostària i per això es va iniciar el “procediment habitual que fan servir tots els ajuntaments” però que en cap cas “no existeix ‘mala praxis’” de l’anterior govern municipal.
En el comunicat indiquen que han quedat pendents de pagament factures a empreses subministradores d’energia, grues o la Societat General d’Autors (SGAE). A més, la formació ha titllat aquest anunci com una “cortina de fum” per “tapar l’escàndol de l’augment de sous” dels regidors del govern i dels càrrecs de confiança.
 
La resposta de la formació liderada per l’exalcalde de Figuers, Jordi Masquef, arriba després que aquest dimecres el nou govern local l’acusés de deixar “factures al calaix” pendents de cobrament per un import de 322.000 euros, repartides entre el 2016 i el 2019. Tal com va explicar l’alcaldessa Agnès Lladó, 250.000 euros corresponen a factures pendents de pagar dels anys 2016, 2017 i 2018. La resta, però, va detallar que són del primer semestre del 2019.

De moment, els serveis d’intervenció municipal ja estan investigant si les factures es van tramitar de forma correcta i si els serveis que hi consten es van acabar executant o no per saber si s’han de pagar.