Acord entre la Selva i CaixaBank pel transport escolar de l'escola Ventijol

També s'ha acordat comprar material escolar pels serveis socials

El Consell Comarcal de la Selva i CaixaBank han signat un acord de col·laboració amb la donació, de 8.000 euros, destinats a sufragar les despeses de transport del Casal d’Estiu del Centre d’Educació Especial Ventijol, ubicat al municipi de Blanes. Aquest és l’únic d’aquestes característiques que hi ha actualment a la comarca de la Selva, i acull gairebé un centenar d’alumnes provinents de 16 municipis de la comarca.  

Aquest transport, durant el curs escolar ordinari, està finançat pel Consell Comarcal a través de les gratuïtats o beques que ofereix el Departament d’Ensenyament, però durant l’estiu no hi ha cap tipus d’ajut. El cost d’aquest transport per al casal dels alumnes de la zona interior de la comarca està establert en 6.500 mensuals – incloent- hi el monitoratge-, de forma que el cost total del transport per a tot el casal és de 13.000 euros.

Per això, i amb la voluntat de poder continuar donant suport a l’organització del casal, el Consell Comarcal es van posar en contacte amb Caixabank per tal de materialitzar aquest projecte de col·laboració entre l’ens selvatà i l’entitat bancària. D’aquesta manera, es podria disposar dels recursos necessaris per finançar una part del transport dels alumnes amb necessitats educatives especials de la zona interior de la comarca que volen participar-hi.

El president en funcions del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, s’ha mostrat molt satisfet de l’acord signat amb Caixabank. Per Balliu és molt important que aquests alumnes que assisteixen a l’escola Ventijol durant el curs escolar puguin continuar amb les mateixes rutines durant els gairebé tres mesos d’estiu amb una activitat adaptada a les necessitats. Als nens i nenes els calen rutines i espais que queden interromputs durant els mesos de juliol i agost i el fet que puguin gaudir d’un casal d’aquestes característiques és molt important per a les famílies.

El projecte de col·laboració també preveu l’adquisició de material educatiu per als serveis socials. Així, Caixabank finançarà amb 2.000 euros la compra de material educatiu complementari en l’àmbit de serveis socials bàsics. Es tracta de llibres, tests, joguines i altre material per facilitar l’exploració dels infants, tant per a ús en l’edició del Consell com en les àrees de serveis socials bàsics dels diferents municipis.