ERC lamenta el pacte de JxCat amb el PSC al Consell Comarcal de la Selva

Els republicans afirmen haver-los ofert els quatre anys de presidència

Esquerra Republicana la Selva ha lamentat "profundament" el pacte anunciat entre Junts per Catalunya i el PSC al Consell Comarcal de la Selva. Els republicans han afirmat tenir "la mà estesa" des de l'endemà de les eleccions municipals per poder formar "un govern independentista" al Consell Comarcal.
Segons ERC, aquesta fórmula hagués comptat amb una "governabilitat assegurada" ja que ERC i JxCat governen conjuntament a la Generalitat i a la Diputació de Girona. De fet, els republicans han detallat que tot i que els tocaria la presidència de l'ens comarcal pels bons resultats a les municipals, van oferir-la a Junts per Catalunya. Tot i així, els últims van rebutjar l'oferta i la setmana passada van anunciar un pacte amb el PSC.
 
A més, ERC la Selva ha recordat que el pacte entre JxCat i socialistes compta amb una important "oposició ciutadana", en referència a la polèmica del pacte de govern que hi va haver en la investidura de la nova alcaldessa de Santa Coloma de Farners. De tota manera, els republicans han recordat que "falta gairebé una setmana" per a la constitució del nou consell comarcal i per això mantenen la seva voluntat d'arribar a una entesa amb Junts per Catalunya-