JxCat, el PSC i IpS reediten el pacte al Consell Comarcal de la Selva

Balliu demana que la ciutadania respecti l'acord

Junts per Catalunya (JxCat), el PSC i Independents per la Selva (IpS) han reeditat el pacte de govern al Consell Comarcal de la Selva. L'actual president, Salvador Balliu, que revalidarà el càrrec, assegura que han prioritzat l'aval que els dona "la feina feta" més enllà dels resultats electorals –ERC és segona força- i confia que la ciutadania "respecti" l'acord.
Amb el record encara molt present del què va passar el dia de la constitució del ple de Santa Coloma de Farners, Balliu ha dit que no ha rebut "cap imposició" per part de JxCat, però sí que personalment ha enviat una carta al president de la Generalitat, Quim Torra, per fer-li saber tota la feina que s'ha fet des del Consell. "Els números ens avalen i els fets són els que pesen", ha dit Balliu, recordant que el de la Selva "és el Consell Comarcal més gran de Catalunya tant en serveis com en pressupost" (que és de 43,5 MEUR).
 
"Tant amb socialistes com amb independents hi ha hagut bona entesa aquests quatre anys, i els fruits d'aquest treball comú són el nostre aval". És l'argument que subratlla l'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, per explicar què ha portat JxCat, el PSC i IpS a reeditar el pacte de govern al Consell Comarcal de la Selva.

Balliu ha tret xifres per explicar per què l'ens comarcal s'ha convertit en "el primer i més gran" de Catalunya. Ha dit que, al llarg del darrer mandat, han estat "pioners" en generar ocupació (donant feina a més de 600 persones), han ajudat a crear 288 empreses o han impulsat la creació de franges perimetrals i la neteja de parcel·les –ara, en tenen 4.400 delegades dels ajuntaments- per evitar incendis.

L'acord dels tres grups els dona àmplia majoria al ple (sumen dinou dels 33 consellers). El pacte estableix que Balliu continuarà com a president durant tot el mandat, i que hi haurà dues vicepresidències. Una per a IpS, que tindrà l'alcalde d'Arbúcies Pere Garriga, i l'altra per als socialistes, que serà per al regidor vidrerenc Jesús Becerra.

"Feina ben feta i treball conjunt"

Tant Garriga com Becerra han esgrimit el mateix argumentari que Balliu a l'hora d'explicar perquè s'ha reeditat l'acord. L'alcalde d'Arbúcies ha dit que primer van esperar-se per veure si JxCat i ERC –com a forces més votades- assolien una entesa, però que en veure que això no seria, l'assemblea d'IpS va avalar per "majoria absoluta" reeditar l'acord. "Allò que ha pesat més a la balança han estat aquests quatre anys de feina ben feta i treball conjunt", ha subratllat Garriga.

Per la seva banda, el regidor vidrerenc ha posat en valor "la línia de diàleg, cooperació i col·laboració" que han mantingut els tres grups al Consell Comarcal durant el darrer mandat. I ha dit que segellar l'acord de nou permetrà "donar continuïtat als projectes engegats" (posant com a exemple la conversió de Nora en empresa pública, conjuntament amb l'ajuntament blanenc).

JxCat, el PSC i IpS estan tancant aquests dies el nou organigrama del Consell Comarcal, que sumarà una nova àrea i passarà a tenir-ne vuit. En concret, seran les de Gestió Tributària i Hisenda, Promoció Econòmica, Organització Interna, Serveis a la Ciutadania, Promoció del Territori, Territori i Sostenibilitat, Atenció a les Persones i Medi Natural.

"Que la gent el respecti"

La seu del Consell Comarcal de la Selva està a pocs metres de l'Ajuntament de Santa Coloma de Farners. I aquí, encara és viu el record d'allò que va passar el dia de la constitució del consistori (amb un pacte que es va desfer a darrera hora entre JxCat, el PSC i independents i que el mateix president de la Generalitat va voler frenar).

Salvador Balliu ha admès que, "personalment" la situació que es va viure aquell dia no li va agradar. I confia que ara la gent "respecti" l'acord al qual ha arribat amb el PSC i IpS al Consell Comarcal. "No hi veiem motiu de polèmica, perquè era allò que ja teníem fins ara; posem al davant els vots i les responsabilitats que ens han donat les urnes", ha dit.
 
Balliu també ha explicat que, per part de JxCat, no ha rebut "cap imposició" per tancar un acord, tot i que tampoc ha demanat el parer de la direcció del partit. A més, també ha revelat que ell mateix va enviar una carta al president de la Generalitat on hi adjuntava un butlletí de balanç de "la feina feta" al consell comarcal durant els darrers quatre anys.

"Els números ens avalen i crec que ho havia de saber", ha dit en referència a Quim Torra. "Hi vaig fer perquè és el president de la Generalitat; si hagués estat d'algun altre partit, també li hauria enviat", ha conclòs.