La sobrietat de Gainsbourg guanya la batalla a la pluja de Peralada

L'artista va interpretar el seu disc 'REST' en el seu debut al festival

Charlotte Gainsbourg va presentar ahir davant un auditori gairebé ple el seu darrer treball 'REST' en el que va esdevenir el seu debut en Festival Castell de Peralada. Durant poc més d'una hora i quart, l'artista (més coneguda per ser la filla de Serge Gainsbourg i els seus treballs com actriu -alguns polèmics com Nymphomaniac 1 & 2 de Lars Von Trier), va encadenar catorze temes d'un llarga durada que la va situar en l'elit dels músics francesos.

L'escenari es va vestir amb sobrietat fúnebre, amb només uns fluorescents disposats en forma de quadrat repartits arreu de la tarima i que il·luminaven als cinc músics que acompanyaven l'artista. Gainsbourg, amb uns pantalons texans, una samarreta blanca i una camisa texana, va desgranar els temes dedicats a la seva germana morta el 2013.

La francesa es va mostrar freda, distant i apàtica. Només va parlar amb el públic en dues ocasions per a dir "bona nit", "parleu francès?" i "com esteu?". La seva aparent desídia només es va trencar cap al final de la vetllada quan, previ a la interpretació del tema que dona nom al disc, va explicar per a qui havia escrit el llarga durada. La seva posada en escena tampoc fou gaire convincent. Asseguda davant el piano era com es mostrava més còmode però quan es posava dempeus era incapaç de moure's, més enllà de seguir el ritme de la música amb el taló de la cama esquerra mentre es posava la mà a la butxaca i amb l'altre agafava el micròfon, com recolzant-se.

Quan havia passat gairebé mitja hora de concert van començar a caure les primeres gotes damunt l'auditori de Peralada, moment en que el personal del festival va començar a repartir impermeables entre el respectable. Durant els vint minuts de fina precipitació ningú es va moure del seu seient. Estaven completament hipnotitzats per la música de Gainsbourg que va rematar amb un parell de bisos; "Lost Lenore" i "Lemon Incest".