Declaren Mindan, Pàramo i Ripoll per un suposat delicte de prevaricació a Roses

Un promotor es va querellar contra tots tres

L'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i els dos exregidors Carles Páramo i Sílvia Ripoll han declarat aquest dijous al jutjat de Figueres com a investigats per un presumpte delicte de prevaricació.

Tot plegat arran d'una querella presentada per un promotor local que assegura que Mindan i la resta d'acusats van intervenir de manera arbitrària en quatre tramitacions urbanístiques, que van perjudicar l'activitat econòmica de la seva empresa. Per això, els ha portat davant del jutge juntament amb el secretari, els arquitectes i altres tècnics jurídics del consistori. Els querellats han respost les preguntes del jutge i de les seves defenses que demanen l'arxivament de la causa, ja que consideren que no hi ha "fonament jurídic" per seguir amb aquest procés penal.

La querella que el promotor immobiliari Xavier Sala va presentar contra l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan, els exregidors Carles Páramo i Sílvia Ripoll, i altres càrrecs tècnics de l'ajuntament alt-empordanès ha viscut un nou episodi. Tots els investigats han declarat davant del jutge per defensar que van fer les coses "com corresponia", i que en cap cas van fer-ho de manera arbitrària, tal i com acusa el promotor en la seva denúncia per prevaricació.

Segons ha assenyalt l'advocat de Mindan, Páramo i Ripoll, Carles Monguilod, tots tres han explicat al jutge que van actuar en el mateix sentit que els tècnics van indicar. "Totes les declaracions han anat en el sentit d'explicar que tot el què es va signar s'ajustava a la legalitat en tant que s'ajustaven als criteris exposats pels tècnics", ha reblat Monguilod.

L'advocat ha exonerat també als arquitectes, el secretari i els assessors jurídics investigats que han defensat el sentit de les seves resolucions i que han deixat clar que en cap cas hi va haver una intenció prevaricadora. Per tot plegat, les defenses sol·liciten al jutge que arxivi la causa ja que entenen que la querella "no presenta cap fonament jurídic" que permeti seguir amb aquest procés penal.

"Els tècnics també han explicat perquè informaven en un sentit o en un altre, per tant el què ens porta a concloure és demanar l'arxiu", ha ressaltat Monguilod.

Quatre casos

La causa arrenca amb la querella criminal que va presentar el promotor immobiliari Xavier Sala contra Mindan i la resta d'investigats. En aquella denúncia, Sala assegura que les decisions preses pels querellats en quatre tramitacions urbanístiques havien provocat un perjudici econòmic a la seva empresa.

En el primer cas, el promotor argumentava que el fet d'obligar-lo a soterrar una línia elèctrica d'una obra seva havia alentit els treballs, fet que suposava un perjudici cap a la seva empresa. En el segon cas, Sala assegurava que el fet que l'Ajuntament autoritzés la construcció d'un mur en una finca veïna el perjudicava.
 
En els dos altres casos, l'empresari sosté que l’Ajuntament va deixar construir quatre habitatges en una parcel·la on només se'n podien fer dos, i que es va permetre una edificació en una parcel·la prevista per a zona verda.