Montse Barderi s'emporta el 52è Premi Prudenci Bertrana amb 'La memòria de l'aigua'

Ferran Sáez Mateu guanya el Carles Rahola

Montse Barderi ha guanyat el 52è Premi Prudenci Bertrana de novel·la, dotat amb 30.000 euros amb l'obra 'La memòria de l'aigua', una novel·la sobre el destí de tres generacions de dones que reivindiquen el seu lloc al món.

51 obres optaven al guardó i la guanyadora ha estat escollida per un jurat constituït per Xavier Cortadellas, Gemma Lienas, Care Santos, Albert Villaró i Glòria Gasch. El jurat ha premiat a la novel·la 'Amniòtic', presentada sota el pseudònim de 'Lina Humbert'. Oberta la plica corresponent, en va resultar ser-ne autora Montse Barderi i el títol definitiu de l’obra és 'La memòria de l'aigua'.

Nou originals s'han presentat al 40è Premi Carles Rahola d'assaig, dotat amb 6.000 euros. El jurat, format per Francesc-Marc Àlvaro, Ignasi Aragay, Mita Casacuberta, Joaquim Nadal i Josep Lluch, ha donat com a guanyadora l'obra titulada 'La vida aèria' signada pel pseudònim 'C. Lavi'. Oberta la plica corresponent, l'autor de l'obra és Ferran Sáez Mateu. El text guardonat és un assaig en forma de dietari i amb la mirada d’un filòsof.

26 reculls poètics optaven al 42è Premi Miquel de Palol de poesia, dotat amb 2.400 euros. El jurat, integrat per Lluís Calvo, Teresa Costa-Gramunt, Rosa Font, Pere Gimferrer i Víctor Obiols, ha proclamat guanyador el poemari titulat 'Tocat i enfonsat' de Ramon Cardona Collell. Es tracta d'una obra que reuneix les referències culturalistes, com ara la pintura europea i el món grec, amb referències a la natura salvatge.

Al 34è Premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, dotat amb 6.000 euros, s'hi han presentat vint obres. El jurat, integrat per David Cirici, Cristina Feliu, Núria Martí, Francesc Miralles i Patrizia Campana, ha premiat per unanimitat la novel·la 'Kambirí di Lampedusa', presentada sota el pseudònim de 'Pasquale d'Onofrio di Agrigento'. L'autor guanyador és Lluís Prats. La novel·la narra la història d’una nena acabada de néixer que és rescatada d’una pastera a l’illa italiana de Lampedusa. Un metge decideix adoptar-la i tot el poble l’ajuda a criar-la.