Begur es queda un any més sense l'aula P0 a la llar d'infants

En culpa al govern municipal anterior

L’equip de govern de l’Ajuntament de Begur (Baix Empordà) ha decidit aplaçar la creació de l’aula de P0 de la llar d’infants municipal Ses Falugues fins a l’any que ve, per al curs 2020-2021. Inicialment, com ja preveia l’anterior govern, la previsió era obrir-la aquest curs 2019-2020, però finalment, davant la manca de la infraestructura necessària per poder crear-la, dins els paràmetres normatius i terminis d’execució, s’ha decidit deixar-ho per al curs vinent.

En concret, l’anterior govern no va preveure una organització d’una obra d’aquestes característiques, com poden ser els terminis del projectes, la seva tramitació i la seva posterior execució. Una execució, es recorda des del govern, en què el curs acabava enguany més tard que els darrers anys i que per tant el termini per poder fer les obres era d’un màxim d’un mes i mig. Per tot això, el nou govern, tot i valorar positivament l’actuació, ha decidit aturar-ho a l’espera de concretar una planificació de tot el procés. D’altra banda, ahir es va tancar el termini que s’havia obert per a la seva preinscripció de l’aula de P0. Durant el termini només es van presentar dos infants de dues famílies diferents.

El centre educatiu, que gestiona directament l’Ajuntament amb l’autorització del departament d’Ensenyament de la Generalitat, a més de comptar amb el suport de la Diputació de Girona, té actualment 33 places: 13 del grup d’1 any i 20 del grup de 2 anys. L’equip educatiu està format per una directora, tres educadores i una monitora. L’escola, situada al centre de la vila, a l’edifici de les Escoles Velles, es manifesta oberta, familiar, respectuosa, coeducativa i aconfessional. Els objectius principals de la llar d’infants són dos. Primer, facilitar el desenvolupament integral dels infants, procurant que tinguin suficients oportunitats per a desenvolupar el més àmpliament possible les seves capacitats. I segon, col·laborar en la seva educació, donant-los a conèixer instruments i produccions culturals i costums, valors i normes de la societat en què viuen.