Bassa lamenta no poder esperar la sentència des de casa

Ha rebut la visita de Chakir El Homrani i Teresa Jordà

El conseller de Treball, Chakir El Homrani, i la consellera d'Agricultura, Teresa Jordà, han arribat a la presó del Puig de les Basses cap a les cinc de la tarda. Després de saludar els concentrats, entre els quals hi havia la germana de Bassa, Montse Bassa, han entrat al centre penitenciari. A la sortida, una hora i trenta minuts després, han explicat que han vist a Bassa "contenta" per tornar a ser al "país" però "descontenta per no poder esperar la sentència a casa seva", tal i com esperaven que passés després de la finalització del judici del procés.

"Ha estat un viatge llarg però ha anat bé i el que ens ha transmès és que no acaba d'entendre aquesta voluntat de mantenir-los en presó provisional", ha dit El Homrani. Per la seva banda, Jordà ha dit recordat que va ingressar en aquest centre penitenciari l'estiu passat i que ara hi ha tornat.

"Està contenta d'haver pogut tornar a olorar l'Empordà", ha afirmar Jordà. En relació a la salutació que Bassa ha fet quan ha arribat a la presó, la consellera d'Agricultura ha detallat que "ha sentit a la ràdio que altres presos ho havien fet i ella, sempre diligent, ha decidit fer el mateix".

El Homrani i Jordà han explicat també que durant la trobada han abordat diversos temes. "Ens ha passat molt ràpid interrogant-nos sobre temes dels departaments, de l'onada de calor, de la previsió d'incendis i també hem fet un anàlisi de les eleccions municipals i dels pactes", ha dit Jordà.

També ha transmès al conseller de Treball el seu agraïment per les mostres de suport que rep dels ciutadans, ja sigui a través de les concentracions o de les cartes que reben a la presó.

Bassa ha arribat al Puig de les Basses poc abans de les quatre de la tarda i inicialment ha ingressat al mòdul d'ingressos. Segons Jordà, quan han acabat la visita encara no tenia cel·la assignada i que han decidit marxar perquè havia de sopar aviat.