ICV de Girona vol fer una escola bressol a l'espai d'Emili Grahit on hi anava el centre d'art contemporani

Núria Terés destaca que la regidoria d'Educació ha fet els deures al llarg dels darrers quatre anys

ICV de Girona ha presentat les propostes de la formació en matèria d'educació al davant de la llar d'infants 'l'Olivera', que ha entrat en servei aquest mandat. D'aquesta manera, el partit ha volgut escenificar que, des de la regidoria, s'han "fet els deures" en aquesta àrea, com ha concretat Núria Terés.

"Durant aquests anys, hem treballat molt per deixar les infraestructures educatives en un estat de qualitat alt i hem invertit més de 5 milions d'euros", ha destacat la número 2 de la candidatura. Com a aval de la feina feta, ICV ressalta que les obres de la nova escola bressol 'La Devesa' avancen a bon ritme.

A més, Terés també precisa que s'ha deixat "tot a punt" perquè el Departament pugui engegar la construcció dels centres previstos: les noves escoles de Pericot i el Bosc de la Pabordia i l'institut que s'ubicarà al costat del Consell Comarcal. "Tenim la cessió de terrenys feta per a tots tres centres i, en el cas de l'escola de Pericot, les llicències per enderrocar l'antic centre i poder aixecar el nou", ha ressaltat Terés.

Per al proper mandat, la formació ecosocialista proposa construir una nova escola bressol a l'eixample de la ciutat. Seria la vuitena i s'aixecaria davant la biblioteca provincial, als terrenys on inicialment hi ha previst fer el nou centre d'art contemporani.

"On alguns diuen que hi ha d'anar el Bòlit, nosaltres pensem que és molt més necessari que s'hi aixequi una escola bressol", ha dit Núria Terés. De fet, tant ICV com ERC ja van mostrar reticències al projecte -inclòs al pla de mandat- perquè consideraven que la inversió que es vol destinar al Bòlit s'ha d'aparcar a conseqüència de la crisi econòmica.

Per a la número 2 d'ICV, situar la nova escola bressol en aquest espai de l'eixample també permetria "equilibrar les tres zones educatives" que hi ha a la ciutat, i facilitar a les famílies "els itineraris formatius des dels 0 fins als 18 anys".

La crisi, una excusa per desmantellar

La número 2 d'ICV a Girona ha fet campanya acompanyada de la diputada Dolors Camats. La diputada ha volgut criticar que la resposta que dóna la Generalitat en matèria educativa és "francament decepcionant". Segons Camats, "la crisi serveix com a excusa per desmantellar projectes de ciutats educadores, i això ho veiem quan el Govern diu que retallarà els ajuts destinats a les llars d'infants públiques".

Per a la diputada d'ICV, això deixarà en una situació d'indefensió "tant els ajuntaments com les famílies", perquè "és evident que algú haurà de costejar aquestes despeses". En aquest sentit, ICV proposa aplicar una tarificació social; és a dir, que els qui tenen més recursos paguin més per accedir als serveis públics.